БНРБулфотоДо дни започва ремонтът на над 12 километра от международния

...
БНРБулфотоДо дни започва ремонтът на над 12 километра от международния
Коментари Харесай

Започва ремонтът на пътя от ГКПП Гюешево до София публикувано на 21.09.20 в 01:58

БНР

Булфото

До дни стартира ремонтът на над 12 километра от интернационалния път от границата със Северна Македония до Кюстендил-Радомир-Перник и София през Конявския балкан, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". В някои сектори по трасето не се правени поправки повече от 20 години.

Първокласният път е съществена транспортна артерия с национално значение и обезпечава връзка с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ", като той е и много претрупан. Отсечката сред с. Вратца и Кюстендил не е ремонтирана главно от 23 години. В недобро положение е и секторът през Конявската планина - от Коняво до село Цървеняно - който е ремонтиран отчасти през 2006 и 2009 година, а при село Цървеняно пътят е високорисков поради огромния надолнище на трасето.

Проектът за ремонт планува цялостна замяна на асфалтовата настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Отсечката ще е и с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР