БНР Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една

...
БНР
Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една
Коментари Харесай

СЗО: Прогнозираме още 500 хил. смъртни случая от Covid-19 до февруари в Европа

 БНР " Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една година ", съобщи на конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге, оповестява Ройтерс. 

Той означи, че " настоящият ритъм на предаване на инфекцията в 53-те страни от Европейския район провокира сериозна угриженост ".

Според " една надеждна прогноза " актуалната траектория на болест ще значи " още половин милион смъртни случая от Covid-19 до февруари ", добави Клуге.

Той уточни, че се следи нарастването на инфектираните " във всички възрастови групи ". Клуге упрекна за възходящия брой случаи " незадоволителното покритие с имунизация " и " облекчение на публичните здравни и обществени противопидемични ограничения ".

Процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски равнища на имунизация, сподели той и добави, че ограничения като тестване, следене, физическо разграничаване и потребление на маски за лице към момента са част от " арсенала " в битката с вируса.

" Трябва да променим тактиката си - от реагиране на вълните на Covid-19, да предотвратим преди всичко те да се случат “, сподели Клуге.

Броят на новите случаи дневно нараства в продължение на близо шест поредни седмици в Европа, а броят на новите смъртни случаи дневно нараства малко повече от седем поредни седмици, с към 250 000 случая на инфектирани и 3600 смъртни случая дневно, съгласно формалните данни на Агенция Франс Прес.

През последните седем дни Русия е водач с 8 162 смъртни случая, следвана от Украйна с 3 819 смъртни случая и Румъния с 3 100 смъртни случая, съгласно данните по страни на Агенция Франс Прес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР