BMW ще заложи на ефективен дизайн и рециклиране, за да

...
BMW ще заложи на ефективен дизайн и рециклиране, за да
Коментари Харесай

Смяна в плана – BMW залага на дизайн и рециклиране за свиване на разходите

BMW ще заложи на ефикасен дизайн и преработване, с цел да понижи разноските си за акумулатори за електрическите си модели. Освен това се отсрочва и вложението в минно дело, сподели финансовият шеф на компанията в петък.

Не считаме, че е вярно да влагаме в мини. Смятаме, че е по-важно да работим в посока преработване “, сподели в изявление основният финансов шеф Николас Петер, представен от Reuters.

Петер разгласи, че компанията е минала през мощно първо тримесечие и не вижда причина да се съмнява в способността ѝ да реализира прогнозата си за марж от 8-10% през 2023 година

Намаляването на разноските за акумулатори, множеството от които идват от първични материали, е главното предизвикателство за производителите на коли, които се пробват да генерират облаги от електрически транспортни средства (EV), еквивалентни на тези, получени от коли с мотор с вътрешно горене – цел, която BMW се надява да реализира със своя „ Neue Klasse “. Линията единствено за електрически автомобили започва в средата на десетилетието.

Някои, като Volkswagen, залагат доста на разширение на личното си произвеждане на акумулатори и вложение в мини, с цел да обезпечат надзор надолу по веригата на доставки.

Mercedes-Benz съобщи в четвъртък, че е взел „ фундаментално решение “ да насочи капитал към минното дело и е основал офис за първични материали в Канада, където подписа съглашение за първични материали предходната година.

BMW възприема друг метод, като се концентрира върху основаването на търсене посредством произвеждане на коли и разчита на сътрудници с повече опит за създаване на широкомащабна инфраструктура, нужна за електрификация.

Финансовият шеф на BMW споделя, че макар че компанията има вяра в преработването вместо добива като метод за добиване на сериозни минерали и има оборудване за преработване на акумулаторни кафези посредством взаимното си дружество в Китай, то не вижда нуждата от създаване на огромни лични уреди за преработване на акумулатори.

„ С развиването на нашия бизнес ние сътворяваме мотивация за вложение – само че не е належащо сами да развиваме огромни уреди за преработване на акумулатори “.

Инвестирането в технологии, изискващи по-малко сериозни първични материали, в това число коли, задвижвани с водород, е различен метод, по който BMW възнамерява да понижи разноските.

Компанията е единственият огромен немски производител на коли, който работи върху задвижван с водород пътнически автомобил, чийто основен изпълнителен шеф Оливър Зипс сподели, че може да си показа да стартира серийно произвеждане през втората половина на десетилетието, в случай че други промишлености се засилят, с цел да оказват помощ за обезпечаването на атомна мрежа за зареждане.
По 5000 коли на водород годишно: Stellantis откри основна инвестиция
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР