BMW пусна на пазара най-големия си SUV, като навлезе в

...
BMW пусна на пазара най-големия си SUV, като навлезе в
Коментари Харесай

BMW пусна най-големия си SUV

BMW пусна на пазара най-големия си SUV, като навлезе в територия, в която преобладават Mercedes, Audi и Cadillac.

Германският авто производител най-сетне съумя да предложи на потребителите SUV в лицето на модела BMW X7, който ще бъде с удължена база.

По-големият размер на автомобила идва с спомагателен ред седалки, които могат да се демонтират при нужда, написа Fortune. Така броят на местата за пасажерите може да се контролира. Колата е обзаведена с подлакътници, което я прави по-удобна от най-луксозните модели на марката - X5 и X7 с естествена база. От компанията споделят, че новият модел ще се хареса най-много от фамилиите, поради по-дългата му база. Стандартният модел е с 340 конски сили и коства 73 900 $, а мощната версия е с 462 конски сили и е на цена от 92 600 $.

70% от продажбите на американски коли през 2018 година са били на пикапи, SUV и кросоувъри. По данни на анализатори джиповете ще съставляват 59% от американския пазар до 2024 година. Очаква се продажбите на премиум моделите SUV - X7 на марката да набъбнат с 11% за същия интервал.

" Ръстът по никакъв начин не е дребен, като се има поради, че се чака продажбите на коли да се намалят, а тези на първокласните модели SUV да отбележат растеж. В предишното моделът BMW X5 бе най-хубавото, което автомобилната промишленост можеше да предложи за SUV, само че през днешния ден броят на заможните консуматори се е нараснал и те търсят по-усъвършенствани оферти ", изяснява Ед Ким, вицепрезидент на автомобилната изследователска компания AutoPacific.

Седемместният SUV на BMW ще се бори с конкурентните Mercedes-Benz GLS, Audi Q7, Infiniti QX80, Lincoln Navigator, Land Rover Range Rover и модела на Cadillac Escalade с къса база.

Моделът X7 ще бъде с максимален " бъбрек " и по-мащабен екстериор по отношение на по-малките кросоувъри на марката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР