BMW представи изцяло новата Серия 5 за 2024 г. (G60)

...
BMW представи изцяло новата Серия 5 за 2024 г. (G60)
Коментари Харесай

2024 BMW i5 дебютира с пробег от 474.7 км и базова цена 67 795 долара

BMW показа напълно новата Серия 5 за 2024 година (G60) и за първи път в историята на изпълнителния седан предлага изцяло електрически вид, наименуван i5.

С изключение на някои дребни елементи, BMW i5 EV и моделите на Серия 5 ICE наподобяват значително еднообразно, възприемайки най-новия дизайнерски език на марката.

Моделът i5 ясно наподобява на Серия 5, като възприема класическия дизайн на тройката с дълъг похлупак и Хофмайстерова извивка и показва съвременна интерпретация на присъщите за марката двойни фарове и бъбрековидна радиаторна решетка (по предпочитание с подсветка). Плоските задни LED светлини и спортните брони също заслужават да бъдат упоменати. BMW очевидно е играло на несъмнено в стилистичния отдел в съпоставяне със седана i7 или SUV XM.

Новата Серия 5 е по-голяма от своя предходник, като дължината ѝ е 199,2 инча (+3,4 инча), широчината - 74,8 инча (+1,3 инча), а височината - 59,6 инча (+1,4 инча). Междуосието също е увеличено с 0,8 инча до 117,9 инча - най-дългото в сегмента - което води до усъвършенстван комфорт на седене за пасажерите откъм гърба.

BMW твърди, че i5 предлага същото количество пространство в купето като моделите от Серия 5 с ДВГ, с помощта на нископрофилната батерия, ситуирана в долната част на каросерията. Багажникът обаче е по-малък - 17,3 кубични фута спрямо 18,4 кубични фута.

Отвътре BMW i5 възприема оформление на арматурното табло, което припомня на SUV модела iX, като централно място заема насоченият към лидера, напълно цифров BMW Curved Display. Конфигурацията се състои от 12,3-инчов информативен екран зад кормилото и 14,9-инчов надзорен екран, които се сливат в едно цяло.

BMW Curved Display се ръководи от най-новото потомство iDrive - BMW Operating System 8.5 - с нов графичен екран с явен начален екран и QuickSelect достъп за елементарно и интуитивно ръководство посредством допиране. Водачът може да ръководи системата за ръководство най-вече посредством сензорния екран и естествения език, както и благодарение на бутоните на кормилото и контролера BMW iDrive Controller на централната подпора.

 

 Други нововъведения включват BMW Interaction Bar с амбиентно осветяване в региона на арматурното табло и вратите, My Modes за персонализиране на шофирането и интериора, вентилационни отвори за шевове вместо стандартните вентилационни отвори и нов комутатор за избор на предавка на контролния панел на централната подпора. BMW Head-Up екранът и BMW Natural Interaction за ръководство с жестове се оферират като варианти.

Интересно е, че BMW i5 дебютира и с игри в автомобила в съдействие с платформата за игри AirConsole. Шофьорът и пасажерите могат да играят неангажиращи игри - спортни, спортни, викторини, симулации, тактики, скокове и бягства и пъзели - до момента в който автомобилът е имобилен, употребявайки смарт телефона си като контролер и извития екран на BMW.

BMW твърди, че i5 получава и модифицирани седалки за повече комфорт, в това число откъм гърба, като общоприетоо се предлага тапицерия на интериора напълно без кожа или опционална кожа Extended Merino. Фиксираният панорамен покрив Sky Lounge се предлага като алтернатива за първи път при Серия 5.

Два задвижващи елемента при стартирането на пазара, пробег до 295 благи (474.7 км)

За разлика от седана Mercedes-Benz EQE, който употребява специфична платформа за електрически коли, BMW i5 е построено въз основата на гъвкавата архитектура на задвижване CLAR, споделена с моделите с вътрешно горене, лекия хибрид и plug-in хибрида на Серия 5.

При стартирането си на международния пазар през октомври 2023 година BMW i5 ще се предлага в два моделни разновидността - едномоторния RWD вид eDrive40 и модела за осъществяване M60 xDrive AWD.

И двата са оборудвани с петото потомство на технологията BMW eDrive, като се твърди, че моторите оферират впечатляващо висока компактност на мощността и успеваемост. BMW i5 eDrive40 обезпечава 335 к.с. и 295 фунта стерлинги (400 нютонметра) въртящ миг - или 317 фунта стерлинги (429 Нм), когато е задействана функционалността Sport Boost или Lanch Control.

Това разрешава на модела от начално равнище да форсира от 0 до 100 мили/ч за 5,7 секунди и да доближи електронно лимитирана оптималната скорост от 193 км/ч (120 мили/ч).

 

 

 

 

 



 

 

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР