BMW официално представи новия си модел XM - спортен и

...
BMW официално представи новия си модел XM - спортен и
Коментари Харесай

Има ли защо Lamborghini Urus да се притеснява от новото BMW XM

BMW публично показа новия си модел XM - състезателен и свръх първокласен SUV модел, който се цели в силната конкуренция от ранга на Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT, Range Rover SVR, Bentley Bentayga и така нататък За задачата неговите основатели от Мюнхен са го снабдили с plug-in хибридна задвижваща система, разполагаща с бруталните 644 к.с. и 800 Нм оптимален въртящ миг.
 Снимка 589426

Технологията употребява 4.4-литров V8 бензинов мотор, който работи в композиция с електромотор, вграден в 8-степенната M Steptronic трансмисия на колата. Електрическият мотор се зарежда от 317-волтова батерия с потенциал от 25.7 кВч и неговата функционалност е да подкрепи бензиновия мотор и да му обезпечи спомагателните близо 200 к.с.

И макар относително скромния си електромотор за тези размери, BMW XM може да се движи и единствено на ток, само че в границите на 50 километра.
 Снимка 589427

Без значение дали се движи единствено на ток, или употребява и бензиновия си мотор, BMW XM разполага със задвижване на четирите колела, чрез системата xDrive, която тук има специфични настройки с акцент, падащ върху динамичността и пътното държание - типично за всеки същински М автомобил.
 Снимка 589432

Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава едвам 4.2 секунди, а оптималната скорост е лимитирана по електронен път на 250 км/ч. Ако това не е задоволително, всеки клиент може да доплати за пакета M Driver`s Package, който разрешава развиването на още по-впечатляващите 270 км/ч.
 Снимка 589431

Въпреки разточителните си размери, BMW XM разполага с съвършено систематизиране на тежестта от 50:50 по отношение на предния и задния мост, което значи доста развлечение по завоите и същинско спортно чувство зад кормилото. З

а това оказва помощ и системата Integral Active Steering, която разрешава на задните колела да завиват, осигурявайки на водача спомагателна убеденост при високоскоростни завои, промяна на лентата на автомагистрала и така нататък

Системата е потребна освен в случаите, в които водачът се прави на водач, само че и при ниска скорост, когато улеснява маневрирането и способността на колата да паркира.
 Снимка 589428

Феновете на M Power ще оценят по достолепие и решението на BMW да употребява пружини, а не въздушно окачване в новия XM. По този метод инженерите са съумели освен да понижат тежестта, само че и да подсигурят по-първичното чувство, което всеки клиент на M автомобил търси.

Разбира се, не трябва да се заблуждаваме, че XM е лек автомобил, защото той тежи цели три тона. Купето стъпва на големи 23-инчови джанти с гуми с размер 275/35 начело и 315/30 откъм гърба, тъй че за офроуд и дума не може да става.
 Снимка 589429

Колкото до външния тип, сходно на новия X7, Серия 7 и i7, XM употребява новата голяма бъбрековидна решетка на BMW, която тук има LED осветяване и разграничените на две фарове и дневни светлини.

Задните стопове също са тънки и разтеглени, а линията на покрива се снижава в задната част на купето, което внася известна нотка " спорт " в цялото разточително и огромно уравнение.

Ауспусите са четири и са подредени отвесно, просто с цел да е по-впечатляващо, а вътре мъчно се открива повърхнина, която да не е алуминиева или покрита с висококачествена телешка кожа.
 Снимка 589425

Но и това не е всичко, от BMW са ни приготвили още по-мощна версия на модела, наречена Label Red, която ще разполага със 725 к.с. и 800 Нм въртящ миг, тъй като постоянно би трябвало да има нещо още по-специално.
 Снимка 589433

Всичко това ще коства 190 000 евро, като производството се чака да стартира през лятото на 2023 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР