BMW наскоро представи концептуалния автомобил Vision Neue Klasse X ,

...
BMW наскоро представи концептуалния автомобил Vision Neue Klasse X ,
Коментари Харесай

Новата класа на BMW е направена по подобие на Е30

BMW неотдавна показа концептуалния автомобил Vision Neue Klasse X, напълно електромобил, който приема формата на електрическия кросоувър iX3 и който би трябвало да дебютира идната година. При дебюта на Vision Neue Klasse X, BMW сподели и истинския Vision Neue Klasse, електрически състезателен седан с четири порти от 2023 година.

Именно тази първа кончепция на Vision Neue Klasse съставлява невисок и състезателен автомобил с пропорции на типичен седан. Кай Лангер, началник на дизайна на напълно електрическото i-подразделение на BMW, изясни, че това напълно не е инцидентно.

Лангер в миналото е имал E30 BMW Серия 3, кола, която той разказва като една от най-хубавите спортни градски коли. Така че, когато инструктира екипа си да стартира работа по дизайна на Vision Neue Klasse, той желае да провокира същото спортно чувство, което излъчва именитото BMW E30.
 Новата класа на BMW е направена по сходство на Е30 - 2
Той обаче го прави тънко: линията на страничните стъкла на концептуалния автомобил Vision Neue Klasse е навръх същата височина на прозореца на E30, второто потомство на Серия 3, създавано от 1982 до 1994 година

„ Това е, което дадох като дизайнерско предизвикателство “, сподели Лангер на конференция на BMW в Португалия, е да създадем с колата, линия, която да прилича на тази на E30.

Това, съгласно Лангер, придава на Vision Neue Klasse чувство за завещание, без да се прибягва до очевидно изразен ретро жанр. „ По-голямата решетка, съвсем затъмненото стъкло, прибавя допустимо най-голяма лекост към колата “, прибавя още той.
 Новата класа на BMW е направена по сходство на Е30 - 3
E30 е именит измежду автомобилните запалянковци, автомобил, който предлага комфорт, деловитост и продуктивност в един пакет. Това е поколението, което създава първото M3, само че даже базовите E30 са известни със своята елементарност, словоохотливост и наслаждение от шофирането.

Подобно на BMW 2002 от 60-те години на предишния век, E30 оказа помощ за затвърждаването на имиджа на BMW като производител на блестящи спортни седани - нещо, което компанията желае да възроди, до момента в който се отдалечава от моторите с вътрешно горене и се насочва към напълно електрически транспортни средства.

И по този начин, Vision Neue Klasse, който възражда прозвището на така наречен " нова класа ", употребявано за последно от BMW през 60-те години, в действителност отдава респект на E30. „ E30 е доста динамична кола, само че не и прекомерно нападателна “, сподели Лангер. „ Светът е сложен. Бъдете динамични, бъдете спортни, само че не и нападателни. Това е в което имаме вяра ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР