Блюда, на които можем да заложим в празничните дниКоледа отново

...
Блюда, на които можем да заложим в празничните дниКоледа отново
Коментари Харесай

Вкусни предложения за коледната трапеза

Блюда, на които можем да заложим в празничните дни

Коледа още веднъж наближава и е време да помислим за хрумвания за коледната софра. Ето на какви блюда можем да заложим в празничните дни.

Рецепти с рибка

За Коледната софра пригответе ястия, които гостите ви сигурно не са опитвали. Предястията също би трябвало да са изненадващи – такова сигурно е предястието Весела сьомга, написа.

Необходими артикули: 300 грама пушена сьомга, 30 грама сол, 20 грама захар, 100 мл коняк, малко копър. Натъркайте рибата със сол и захар и я залейте с коняка. Нарежете на ситно копъра и поръсете рибата. Оставете я да престои 6 часа. Сервирайте с лимон.

Блюда с телешко

Глазираното месо с шампанско е ефектно главно ядене за коледната софра. Необходими артикули: 1 кг телешко месо, 30 грама филирани бадеми, 1 супена лъжица захар, 2 супени лъжици зехтин, 250 мл шампанско, 8 скилидки чесън, сол и черен пипер на усет.

Месото се нарязва на огромни части, които не би трябвало да са доста дебели. В огромен тиган на междинен огън се запържва захарта със зехтина, до момента в който не стане златиста. Това става за към 30 секунди. В захарта се запържват частите месо, като се пържат по 2 минути от всяка страна, до образуването на златиста коричка.

Добавят се филираните бадеми и нарязаният на ситно чесън, солта и черният пипер. Добавя се шампанското и се готви на междинен огън, до момента в който не се изпари цялото вино. Ястието се сервира горещо.

Пържоли за празник

Много елементарно се подготвят коледни пържоли.

Необходими артикули: 1 кг свински котлет, 100 грама кашкавал, 2 глави лук, 1 опаковка майонеза, олио. В тава, намазана с олио, се подреждат котлетите, върху тях се разпределя нарязаният на кръгчета лук, намазват се с майонезата и се поръсват с кашкавал. Покриват се с фолио и се пекат до подготвеност.

Торта за празник

Тортата за Коледната софра може да се подготви доста елементарно. Необходими артикули: подготвени блатове за торта, 200 грама смлени орехи, 100 грама шоколад, 500 мл сметана, 100 грама пудра захар, захарни бастунчета в алено и бяло.

Блатовете се подреждат, като сред тях се намазва сметаната, смесена със захарта. Отгоре се намазва с още сметана, поръсва се със смлените орехи, с настъргания шоколад и се украсява с няколко захарни коледни бастунчета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР