БЛС ще реагира много остро за всякакъв вид хибриден обмен

...
БЛС ще реагира много остро за всякакъв вид хибриден обмен
Коментари Харесай

Брънзалов: БЛС ще реагира много остро на хибриден обмен на документи


" БЛС ще реагира доста остро за всевъзможен тип хибриден продан на документи. Когато един документ е електронен, няма да има книжен ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

По думите му за медицинските експерти има много неясноти към дигитализацията на извънболничната помощ. " Колегите са уплашени, тъй като това е ново начало. Винаги сме били " за " дигитализацията на опазването на здравето, с цел да се понижи административната тежест. От осведомителната система се черпи информация за виртуалния ваучър, с цел да се извърши операцията. Всеки един доктор ще има достъп до пациентското досие, когато дигитализацията приключи, а е добре пациентът да носи и хартиени документи със себе си ", изясни той.

Според него електронните посоки се трансформират с стартирането на повече от 6 индикатора, както и повече благоприятни условия пациентите да бъдат изследвани. " Електронният талон за хоспитализация ще е реалност след към 2 месеца. В лекарските кабинети няма да има тонове хартия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР