Блокирането на износа (на украинско зърно) по суша след 15

...
Блокирането на износа (на украинско зърно) по суша след 15
Коментари Харесай

Зеленски: Блокирането на износа на зърно по суша след 15 септември е недопустимо

" Блокирането на износа (на украинско зърно) по суша след 15 септември, когато престават да важат съответните ограничавания, е неприемливо ". Това е декларирал президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на среща на кабинета си,  цитира РБК-Украйна , като се базира на известие на украинския президент в Telegram.

" Нашата позиция е ясна: блокирането на износа по суша след 15 септември, когато престават да важат съответните ограничавания, е неприемливо. Ние поддържаме връзка с всички заинтригувани страни, с цел да намерим решение, което ще удовлетвори всички.

През май Европейската комисия забрани износа на украинско зърно за Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България. Това се дължи на обстоятелството, че износът има влияние върху вътрешните пазари на страните, което сътвори проблеми за локалните фермери, напомня украинската медия.

Първоначално рестриктивните мерки са в действие до 5 юни, само че по-късно са удължени до 15 септември.

Още през юни президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Европейската комисия е дала обещание да не удължава повече рестриктивните мерки.

В същото време на 19 юли министрите на Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България желаеха от Европейската комисия удължение на рестриктивните мерки най-малко до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР