Блокчейн платформа регистрира най-голямата досега кражба на криптовалута(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Блокчейн проектът Ronin обран с 615 милиона долара


Блокчейн платформа записва най-голямата до момента кражба на криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Проектът за блокчейн Ronin разгласи, че хакери са откраднали криптовалута на стойност съвсем 615 милиона $ от системите му. Това е една от най-големите обири на криптовалута в историята.

Според известието, кражбата се е случила на 23 март. При сегашните обменни курсове откраднатите средства са на стойност 615 милиона $, а по време на офанзивата са били стойност към 540 милиона $. Това прави обирът втората най-голяма кражба на криптовалути в историята, съгласно компанията за разбор на блокчейн Elliptic.
още по темата
Ronin се употребява за зареждане на известната онлайн игра Axie Infinity, която борави с незаменими токени (NFT) и е най-голямата сбирка на NFT по размер на продажбите за всички времена. В блог-публикация на Ronin се споделя, че хакерът е употребявал откраднати частни ключове – паролите, нужни за достъп до крипто-фондове – с цел да измъкне средствата.

Пробивът е бил открит във вторник. „ Работим непосредствено с разнообразни държавни организации, с цел да подсигуряваме, че нарушителите ще бъдат изправени пред правораздаването ”, гласи известието, представено от Ройтерс. Според изказването, екипът в този момент разисква с Axie Infinity по какъв начин да подсигурява, че средствата на потребителите няма да се окажат изгубени.

За момента потребителите на Ronin не могат да теглят или подават средства в мрежата. Екипът на плана акцентира, че работи дружно с блокчейн тракера Chainalysis, с цел да наблюдава откраднатите средства. Според информацията им, множеството от средствата към момента са в цифровия портфейл на хакера.

Ronin е създаден от сингапурскоро игрово студио Sky Mavis, което има Axie Infinity.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР