Блокади на пътя за Скопие против “българските неонацисти се организират

...
Блокади на пътя за Скопие против “българските неонацисти се организират
Коментари Харесай

Блокади на пътя за Скопие срещу “българските неонацисти се организират в социалните мрежи в РСМ

Блокади на пътя за Скопие срещу “българските неонацисти ” се провеждат в обществените мрежи в Република Северна Македония, представени от “Инфомакс ”.

Според изявленията, се готват блокади на пътищата към Скопие след граничните пунктове при Диви хълм и Делчево. Призовават се “всички родолюбиви хора да дойдат с камиони, трактори, коли и друга техника за присъединяване в митинга ”. Протестът ще стартира на 4 февруари в 8:00 часа локално време. Призовават се хората от Куманово да блокират пътя до столицата.

Примиерът на прилежащата ни страна Димитър Ковачевски съобщи в Събранието, че ще бъдат взети ограничения за обезпечаване на реда и публичния ред на 4 февруари, когато се отбелязва рождението на българския бунтовник Гоце Делчев, чиито тленни остатъци се намират в църквата “Свети Спас ” в Скопие, пренесени там от българския комунистически режим приз 1947 година

Външното министерство на страната прикани службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на РСМ, а преди този момент президентът Стево Пендаровски съобщи, че един български евродепутат и други български жители би трябвало да попаднат в забранинелен лист. Фондации от България провеждат рейсове с искащи да отидат до Скопие, с цел да почетат паметта на Гоце Делчев.

Развитията са на фона на жестокия побой над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис Трети ” в Охрид Християн Пендиков. Този случай Република Северна Македония счита за затворен пред Европейски Съюз с визитата на Буяр Османи в София, изясни самият той през вчерашния ден пред депутатите в Събранието.

Българската страна надалеч не счита по този начин, като спря интернационалните планове със Скопие, извика посланика ни за съвещания и осведоми европейските сътрудници. Президентът Румен Радев настоя пред комисаря по разширението Вархеи Европейски Съюз да прояви самодейност за отбрана на правата на македонските българи в същата степен, в каквато настояваше за бълзата интеграция на РСМ в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР