Блокадата на магистрала Струма при 59-и километър падна, предаде кореспондентът

...
Блокадата на магистрала Струма при 59-и километър падна, предаде кореспондентът
Коментари Харесай

С митинг на АМ Струма блокадата падна, сгънаха шатрите

Блокадата на автомагистрала " Струма " при 59-и километър падна, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Енергетиците и държавното управление реализираха съглашение, което през днешния ден беше утвърдено от Народното събрание. На протест синдикалистите от КТ Подкрепа благодариха на протестиращите за траялите 7 дни митинги, през три от които автомагистралата бе непроходима. Днес до рухването на блокадата още веднъж се играха национални хора.

„ Това, което се случи тук през последните 6-7 дни, даде резултат. Надяваме се всеки от тези, които се борехме през тези дни, да сме съдействали за развиването на целия район - Перник, Дупница и Бобов дол. Картата на енергетика, съществувала до в този момент, ще съществува и в бъдеще “, сподели водачът на КТ Подкрепа в Топлоелектрическа централа Бобов дол Ивайло Димитров.

Той благодари на политиците, дали своят вот съглашението сред държавното управление и синдикатите, дали късмет тези региони да не се обезличават, да няма безработица, а висок витален стандарт.

„ Може да се върнете умерено по работните си места и да продължите с гаранция за работа “, сподели водачът на КТ Подкрепа в Дупница Йорданка Германова, а протестиращите миньори и енергетици скандираха „ победа “.

„ Този регион без Топлоелектрическа централа Бобов дол, без мините нямаше да бъде същия, остават на енергийната карта на България “, добави Димитров.

След митинга стартира сгъването на разпънатите на пътното платно шатри, изнасяне на столовете, бюрата и масите, с цел да бъде пуснат още веднъж след 2 дни и 5 часа трафикът по Автомагистрала Струма от пътен възел Дупница-север до гр. Бобошево, блокирано в 11 ч. в понеделник-2-ри октомври.

Трафикът е възобновен в 17.17 ч., оповестиха от АПИ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР