Близо половината от избирателите, подкрепящи управляващата във Великобритания Консервативна партия,

...
Близо половината от избирателите, подкрепящи управляващата във Великобритания Консервативна партия,
Коментари Харесай

Половината избиратели на Консервативната партия във Великобритания подкрепят ренационализацията на енергийните компании

Близо половината от гласоподавателите, подкрепящи ръководещата във Англия Консервативна партия, се афишират за ренационализация на енергийния бранш в страната, сочи изследване, представено от Ройтерс.

Правителството е изправено пред апели да помогне на британците да се оправят със сметките си за сила, които от октомври ще набъбнат с 80 % до приблизително 3549 английски лири (4161 евро) годишно, поради рекордния скок на цените на газа.

Според допитване на ЮГав (YouGov) за в. " Таймс " 47 % от хората, които възнамеряват да гласоподават за консерваторите на идващите избори, поддържат завръщането на енергийните компании под ръководството на страната, 28 % са срещу, а 25 % се двоумят.

Цели 53 % от хората, дали своят вот за консерваторите на последните избори през 2019 година, са подкрепили ренационализацията.

Британските снабдители на сила бяха приватизирани преди над 30 години от министър-председателката от Консервативната партия Маргарет Тачър. Лейбъристката съпротива към този момент прикани за ренационализация, а сегашният ѝ водач Киър Стармър съобщи, че парите ще бъдат изхарчени по-добре, като се понижат непосредствено сметките на потребителите.

Министърката на външните работи Елизабет Тръс, която е любимец да наследи премиерския пост на Борис Джонсън, съобщи от своя страна, че избира да употребява данъчни понижения вместо директни заплащания в помощ на британците поради рецесията с повишените разноски за живот.

Проучването на ЮГав е извършено във вторник и сряда, преди държавното управление да разгласи следващото нарастване на сметките за сила. То споделя, че 55 % от интервюираните са на мнение, че ще бъдат принудени да понижат или да лимитират отоплението си в околните месеци. Други 21 % декларират, че няма да са в положение да отопляват жилищата си, с изключение на в доста стеснен размер, а 5 % не мислят, че ще могат да си разрешат каквото и да било отопление вкъщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР