Близо половината от 200-те млн. млади араби в Близкия изток

...
Близо половината от 200-те млн. млади араби в Близкия изток
Коментари Харесай

Близо половината от младото население на Арабския свят обмисля да емигрира

Близо половината от 200-те млн. млади араби в Близкия изток и Северна Африка (MENA) обмислят да емигрират в чужбина, откакто пандемията от COVID-19 сковава стопанските системи на страните в района, написа Си Ен Би Си, базирайки се на ново изследване.

Разочаровани от икономическото положение на своите страни и корупцията на политическо равнище, 42% от младите араби споделят, че са мислили да емигрират. Това е много стеснителен резултат за арабските страни, в които 60% от популацията е на възраст под 30 година

Проучването на ASDA’A BCW демонстрира, че желанието за овакантяване на страната е най-силно в страни като Ливан, където всеки шести жител е на възраст сред 15 и 25 година Смъртоносният гърмеж в ливанската столица Бейрут от август единствено утежни политическата, здравната и социално-икономическа рецесия в страната. Близо три четвърти от участниците в изследването от страната споделят, че пандемията е нараснала вероятността от нови митинги против статуквото.

Ирак, Йордания Сирия, Йемен и Палестина заемат останалите водещите места в класацията на арабските страните, от които желаят да емигрират най-вече младежи.

Проучването открива, че младежите считат битката против държавната корупция за най-важния приоритет за постигането на прогрес в Арабския свят. Създаването на работни места е сложено като второ по значимост, като 87% от интервюираните се тормозят от безработицата.

Изследването открива, че  пандемията от COVID-19 е отразява изключително тежко на района. Около 20% от участниците в допитването споделят, че член на тяхното семейство е изгубил работата си поради ковид-кризата, 30% споделят, че поради нея са се нараснали задълженията им, до момента в който 72% показват мнението, че рецесията е усложнила процеса по намиране на работа.

Запитани в кои страни биха желали да живеят, 46% от интервюираните показват Обединените арабски емирства, като по-късно се подреждат Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство и Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР