Близо половината население в Гърция бави плащания по ипотеки, стоки

...
Близо половината население в Гърция бави плащания по ипотеки, стоки
Коментари Харесай

Само гърците бавят повече плащания от българите в ЕС

Близо половината население в Гърция бави заплащания по ипотеки, артикули на погашение и комунални услуги. 47,9% от хората в южната ни съседка признават, че изпитват сходни усложнения.

Втори след гърците като най-големи длъжници в Европейския съюз (ЕС) са българите, като близо една трета или 34,2% от тях не могат да покриват в точния момент отговорностите си на време, демонстрира статистика на Евростат за 2016 година.

На идващите места в това отношение са Кипър и Хърватия със надлежно 26,6% и 26,4% от популацията. И четирите страни са надалеч над междинното равнище за съюза, като съгласно данните 10,4% от европейските жители или един на 10 души в Европейски Съюз има задължения в просрочие. Над тази граница са още Румъния, Унгария, Словения, Латвия, Ирландия, Полша и Финландия.

От друга страна под 5% от популацията в Германия и Чехия се сблъсква с сходни проблеми. Малко повече е този дял в Холандия, Швеция, Дания, Австрия и Люксембург.

 Снимка 359114

Изчисленията на Евростат обаче демонстрират, че у нас съществена тежест остават разноските за комунални услуги. Що се отнася до просрочване на отговорности по наем на жилище или по ипотеки доста по-малък % от българите срещат проблеми.

Според данните едвам малко над 2 на 100 от хората в страната закъсняват с заплащанията в този сегмент. Най-малък дял на просрочените такива отговорности има в Румъния, Хърватия, Полша, Ирландия, Литва и Германия.

В страните от Източна Европа повода за това е елементарно обяснима. В района доста по-голям дял от популацията разполага със събствено жилище за разлика от страните в западната част на Стария континент.

От друга страна най-трудно се оправят с заплащанията по ипотеки и наеми в Гърция, където близо 16 на 100 от хората не съумяват да покриват отговорностите си в период. Подобен е казусът още в Кипър, Франция и Испания.

 Снимка 359115
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР