Близо половината кандидати за Софийския университет Св. Климент Охридски не

...
Близо половината кандидати за Софийския университет Св. Климент Охридски не
Коментари Харесай

Близо половината кандидати за Алма матер не са приети

Близо половината претенденти за Софийския университет " Св. Климент Охридски " не бяха признати на първото класиране. 9044 са подали документи, като 40 от тях са кандидатствали във Филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година. 5761 са признати в постоянна и задочна форма на образование. След първото класиране са признати и 27 лауреати от олимпиади.
На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е " Право ". На второ място е " Психология ", а на трето - " Международни връзки ". Следват специалностите " Връзки с обществеността ", " Журналистика ", " Комуникационен мениджмънт ", " Софтуерно инженерство ", " Компютърни науки ", " Английска лингвистика ", " Бизнес администрация на британски език ".
От 11 до 14 юли 2023 година в това число класираните от първия стадий претенденти би трябвало да се запишат в специалността, в която са класирани, като не вземат участие в идващите стадии. Класираните по последващи стремежи могат също да се запишат или да заявят предпочитание за присъединяване в идващото класиране.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР