Близо половината българи смятат, че светът се управлява от тайно

...
Близо половината българи смятат, че светът се управлява от тайно
Коментари Харесай

Какво се крие зад вярата в конспиративни теории у нас

Близо половината българи считат, че светът се ръководи от скрито общество. Още повече ние българите имаме вяра в вълшебства и най-вече имаме вяра в пророческите качества на баба Ванга. Забележителните 73% от нас признават, че чукат на дърво против злощастие, а 35% носят червен конец срещу уроки. Това са единствено част от данните в изследването на „ Тренд”, което шокира едни и удостовери теориите на други.

„ Много е просто да живееш в свят на вълшебства, загадки и чудеса – задоволително е да бягаш постоянно от часовете по физика, химия и биология и тогава светът в действителност ще е магия за теб”, разяснява в студиото на „ Тази събота” Любен Дилов – наследник.

Според него въпреки всичко у нас хората са по-трезвомислещи, тъй като сме се формирали като нация на кръстопът. Затова и не сме толкоз религиозни.

„ При българите възприятието за геополитическа изключителност е доста високо – отново поради местоположението”, означи той.

Дилов описа чужд досега епизод от гостуването на Михаил Горбачов в „ Шоуто на Слави” преди години. Водещият го попитал какво са се разбрали във връзка с България водачите на Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики на историческата среща в Малта… при което получил отговор от вида „ Абе, извинявай, но не стана дума за България”. „ Ние бяхме безусловно уверени, че най-малко 40 минути са говорили за България”, описа с усмивка той.

Психологът Еленко Ангелов изясни, че от години се занимава с отсяването на % обстоятелства за конспирациите от 99-те % измислици. „ Много е елементарно да има на открито някой зложелател, само че, за жалост, конспирацията е вътре в нас, тя се назовава „ завист”, „ злоба” и всичко подобно”, акцентира той.

Дилов акцентира, че колкото по-силно вярваш в нещо отвън теб, толкоз по-слаба е вярата ти в личните благоприятни условия.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР