Близо половин милион лева ще инвестира смолянската МБАЛ Д-р Братан

...
Близо половин милион лева ще инвестира смолянската МБАЛ Д-р Братан
Коментари Харесай

Болницата в Смолян инвестира в апаратура, защото няма задължения

Близо половин милион лв. ще влага смолянската МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров ” АД в нова инсталация. Половината от средствата са отпуснати от Министерство на здравеопазването.  

„ Болницата кандидатства за целева дотация пред Министерство на здравеопазването с направена капиталова стратегия. Проектите ни са утвърдени и договорът е подписан ”, сподели изпълнителният шеф доктор Марин Даракчиев.
Осветиха параклис в смолянската болница
С водосвет, отслужен от отец Запрян, беше осветлен през днешния ден параклис " Св. Иван Рилски " в постройката на МБАЛ " Д-р Братан Шукеров ". Параклисът е...
Прочети повече
Вече е преведена дотация в размер на 234 000 лева Осигуреното финансиране е 50% от цената на апаратурата, а останалите 50% се поемат от МБАЛ-Смолян, с помощта на положителното финансово положение на лечебното заведение.

Със средствата ще бъдат закупени висок клас ехокардиограф за Кардиологично поделение, многофункционална високопроизводителна цифрова ултразвукова система за Вътрешно поделение и видеобронхоскопска система, която ще се употребява в региона на пулмологията.

" Имаме опция да си позволим да закупим инсталация, която е на международно равнище. Предстои да бъде оповестена социална поръчка за избор на снабдители. Имаме подготвени лекари със съответните документи. С тази инсталация ще се образоват и специализантите в съответните отделения. Внедряването на новата инсталация ще докара до доста по-високо равнище на диагностика и лекуване ", уточни още доктор Даракчиев и добави, че МБАЛ " Д-р Братан Шукеров " АД завършва годината в устойчиво финансово положение, без отговорности.

Още: Ситуацията с парите в най-големите лечебни заведения в България - зависи от болничното заведение

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР