Близо един милион души са получили безплатна железопътна карта за

...
Близо един милион души са получили безплатна железопътна карта за
Коментари Харесай

Близо 1 млн. души са получили безплатна жп карта в Испания

Близо един милион души са получили безвъзмездна железопътна карта за районни и крайградски влакове, като част от скица, основана в Испания по сходство на влаковата карта за 9 евро в Германия, заяви държавното управление, представено от Франс прес.

" Днес достигнахме цифрата от един милион безвъзмездни абонаменти за " Ренфе " (Renfe), разгласи министър председателят Педро Санчес по време на среща с членове на партията си.

Цифрата е съвсем два пъти по-висока от оповестените упования при влизането на мярката в действие при започване на септември и " удостоверява, че тя е добре призната от потребителите ", показва " Ренфе " в прессъобщение.

Безплатната карта е планувана за период от четири месеца и се отнася за крайградските влакове в огромни градове като Мадрид, Барселона, Валенсия и Севиля, само че и за пътувания на междинни дистанции. Тя има за цел да поддържа покупателната дарба на испанците, мощно наранени от растящата инфлация, като ги насърчи да оставят колите си и да употребяват публичния превоз.

Мярката би трябвало да помогне за  " спестяването на 118 милиона литра гориво и за намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата с 360 576 тона ", подчертава железопътната компания в прессъобщението си.

Министърът на превоза Ракел Санчес уточни, че се обмисля използването на структурни ограничения за поощряване на потреблението на публичен превоз и след 31 декември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР