Близо две години жителите на две от най-големите села в

...
Близо две години жителите на две от най-големите села в
Коментари Харесай

Близо две години опасен път в община Симитли е оставен без мантинели

Близо две години жителите на две от най-големите села в община Симитли - Полето и Брежани чакат на пътя, който минава през обитаемоте места да се слагат предпазни мантинели. Сега хората пътуват всеки ден със боязън поради многото завои и заплахата от катастрофи, осведоми Българска национална телевизия.
Идеално равен асфалт, рискови завои и пропасти дълбоки близо 200 метра. Това е пътят за село Брежани, който всеки ден изправя на нокти пътуващите по него.
" Племенникът се хвърли с колата там в снега, моя племенник. Какво ни е на нас. Всеки ден като пътува рейсът с децата ние чакаме, с неспокойствие чакаме, да пристигна рейсът тука, да не стане нещо с децата ", показа Савка Пенчева.
" Минаваме постепенно с доста боязън ", споделя друга локална.
Старите предпазни уреди били отстранени преди две години при започване на ремонта на пътя. А в този момент хората недоумяват, за какво нови не се слагат.
" Просто нямам думи за това, без мантинели да ни оставят в този сектор от пътя какъвто е. То няма нещо, от табелата като излезеш, което да не е бездна, няма ", изясни мъж от региона.
Два месеца преди края на годината мантинели на пътя към момента няма. От Агенция пътна инфраструктура в писмена позиция до Българска национална телевизия дават отговор, че монтирането на предпазните системи ще коства 514 000 лв.. Дълго чаканите предпазни уреди ще се появят на пътя след обезпечаване на въпросните средства. До тогава от пътната организация приканват водачите да карат деликатно и да съблюдават въведената краткотрайна организация за сигурност на придвижването и ограничаването на скоростта до 40 километра в час.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР