Близо до бившия комбинат Кремиковци горя нерагламентирано сметище, предаде БНР

...
Близо до бившия комбинат Кремиковци горя нерагламентирано сметище, предаде БНР
Коментари Харесай

Пламъци и дим над страната

Близо до някогашния комбинат " Кремиковци " пламтя нерагламентирано бунище, съобщи БНР

На място бе изпратен един екип. Горяха най-вече сухи треви, както и изхвърлени в региона битови боклуци. Заради това от пожара се издигаше гъст черен пушек. Няма заплаха за обитаеми места и хора в региона.

От Главна дирекция " Пожарна сигурност " допълват, че все още на терен в цялата страна работят към 40 техни екипа.

Овладян е пожарът, който пламна през вчерашния ден от стърнище в землището на град Шипка и заплаши трите тракийски гробници " Хелвеция ", " Шушманец " и " Грифоните ". Няма потърпевши и наранени от пламъците вили в региона.

Инцидентът е зародил към 17,30 часа в местността Габъра на изток от Шипка. Няма потърпевши и наранени от пламъците вили в региона.

Огънят е овладян, само че е унищожил 70% от овощна градина, сподели кметът на града Василка Панайотова. По думите ѝ пожарът е тръгнал от искри от ауспуха на автомобил на стопани, пристигнали да приберат картофите от равнищата си. Те сами са се обадили на пожарната работа "

" Силните пориви напразно в този миг за неволя са спомогнали пожарът да се популяризира извънредно бързо. Благодарна съм на бързата реакция на пожарната и на доброволците, измежду които има и деца ", сподели още тя.

На помощ се притекла и строителна група, която взе участие в ремонта на региона към тракийската гробница " Оструша ".

Овладян е пожарът, който породи по-рано през днешния ден в региона на Окръжна болница в Стара Загора.

Сигнал за излизащ пушек от покрива на психиатричното поделение е подаден нощес в 18.30 часа.

Пациентите са евакуирани, няма потърпевши.

След приемане на сигнала към мястото на случая са изпратени два пожарни автомобила, заяви старши контрольор Михаил Михов от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Стара Загора. Още преди намесата на огнеборците е почнала евакуация на всички лежащи в помещението психично-болни, общо 33 души.

Съвместно с полицията и личния състав на лечебното заведение пациентите са изведени отвън проблематичната постройка, като е проведена защитата и сигурността им. След идването на екипите стартира изследване за повода, довела до случая.

Оказва се, че пламъците потеглят от вентилатор в системата за рециркулация на въздуха, намиращ се в подпокривното пространство на психиатричното поделение. От там димът се е популяризирал в съвсем всички пространства, които са свързани с вентилационната система.

Към момента обстановката е овладяна, а измежду пациентите няма потърпевши с помощта на бързата и своевременна евакуация.

След проветряване на постройката и инспекция на нейната валидност за обитание, пациентите ще бъдат настанени обратнo, изясни старши контрольор Михаил Михов.

32 къщи, учебното заведение и над 50 помощни постройки са изгорели в кюстендилското Долно село, където две денонощия пламтя пожар, провокиран от късо съединяване по електропровода, сподели кметът на селото Лозан Тасков.

Комисия, назначена от Общината в Кюстендил, мина през вчерашния ден на място, с цел да оцени вредите.

Селото се съвзема от огнения смут, а притежатели на парцели от други региони на страната идват да огледят къщите си. Рекапитулацията след пожара в Долно село е трагична, сподели кметът Лозан Тасков:

„ Изгорели са 32 къщи, учебното заведение и над 50 постройки - плевни, кошари, навеси. Вода има, ток към този момент няма “.

Същевременно продължава гасенето на пожара при с.Чуденци, зародил преди 5 дни. Пожарът е локалиризан, само че не е угасен изцяло. Екипи на Пожарната, на Горското и на Общината са на място - водоноски карат вода за селцето, сподели през днешния ден след обяд кметът на Общината Петър Паунов

За седмица пожарникарите в Сливенска област са гасили 21 пожара. Основно те са възниквали от сухи треви и боклуци. 19 от пожарите не са провокирали материални вреди.

При ликвидирането на пожарите са избавени 30 декара слънчоглед край село Бозаджии и 100 декара смесена гора в землището на село Близнец.

Огън от запалено стърнище край село Червенаково е унищожил 20 декара гора низово и 15 декара стърнище със плява.

Спасени са 60 декара смесена гора и 80 декара стърнище със плява.

В неделя пожар в стопанска сграда в частен парцел, в сливенското село Жельо челник е унищожил 230 бали люцерна и овес.

Няма потърпевши. Причините се обясняват.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР