Близо 900 души участваха вчера в антиамериканска демонстрация в източногерманския

...
Близо 900 души участваха вчера в антиамериканска демонстрация в източногерманския
Коментари Харесай

В Лайпциг излязоха на протест срещу САЩ

Близо 900 души участваха през вчерашния ден в антиамериканска проява в източногерманския град Лайпциг, завършила с арести на деятели и конфликти с полицията. Това написа през днешния ден в. " Билд ам зонтаг ", представен от ТАСС.

Акцията под лозунга " Ami go home! " ( " Американци, вървете си вкъщи! " ) се е състояла пред консулството на Съединени американски щати и постройка на Федералния административен съд. Протестиращите - главно от десни партии - упорствали за евакуиране на американските войски и нуклеарни оръжия от територията на Германия. Активистите развявали немски и съветски флагове. В началото уредниците са съобщили за 15 000 участници. 

Успоредно с това представители на леви сили са провели в Лайпциг контрадемонстрация, която съгласно неделното издание на " Билд " ускорило приключването на митинга на десницата. Според чиновници на реда контрапротестът бил " много по-голям " от демонстрацията на десницата. По данни на полицията по време на контрадемонстрацията имало също седящи стачки и вълнения, гърмели са пиратки. 

Наложи се полицията да задържи някои деятели. Образувани са над 10 наказателни каузи по обвинявания в опозиция и набези против чиновници от правоохранителните органи, обиди, потребление на знаци на неразрешени организации, нанасяне на телесни повреди, насила и нарушавания на закона за всеобщите прояви, написа вестникът.

Според него става дума за най-мащабната полицейска интервенция в Лайпциг тази година. За задачата били поискани подкрепления от силите на реда в прилежащи провинции, да вземем за пример Бавария, както и от федералната полиция. На мястото бил изпратен конен отряд, правоохранителите разполагали с високоговорители, водни оръдия и държали в подготвеност полицейски хеликоптер, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР