Близо 600 момчета са станали жертва на сексуален и физически

...
Близо 600 момчета са станали жертва на сексуален и физически
Коментари Харесай

Сексуален и физически тормоз в католическо училище

Близо 600 момчета са станали жертва на полов и физически тормоз от католически свещеници в Германия, твърди самостоятелен отчет, поръчан от епархията на Регенсбург, оповестява бТВ.

Общо 49 члена на Католическата черква в Германия, които работят в хора и учебното заведение на „ Регенсбург Дъмпатцен ”, са причинявали тормоз в интервала от 1945 до 90-те години на предишния век.

Девет от тях са взели участие в полови похищения над децата.

Въпреки това отчетът е поръчан едвам през 2015 година, когато са и последните докладвани случаи на принуждение.

Набезите на католическите свещеници стартират още от предучилищните класове.

Жертвите на издевателството разказват престоя си в учебното заведение като затвор, пъкъл и концентрационен лагер. Повечето от тях разказват прекарванията си като най-лошия интервал в живота си.

От общо 547 ученика 500 са ставали жертва на физическо принуждение като побой, а други 67 – на полово принуждение. Някои от тях – и на двете.

В абсурда е забъркан и братът на някогашния папа Бенедикт – Георг Рацингер, който е бил музикален шеф на учебното заведение.

В изявление пред локални медии той признал, че е имало случаи, в които е удрял децата, само че го е правел с „ натежала съвест ”.

Бившият викарий на епархията в Регенсбург Майкъл Фуцх е коментирал случая пред „ Гардиън ”.

„ Всички сме правили неточности и сме научили много от тях. Днес виждаме, че можехме да създадем нещата по различен метод и по-рано ”, споделя той.

Официално изказване от католическото учебно заведение към момента няма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР