Близо 6 млн. лева ще инвестира ЕНЕРГО-ПРО в електроразпределителната мрежа

...
Близо 6 млн. лева ще инвестира ЕНЕРГО-ПРО в електроразпределителната мрежа
Коментари Харесай

УС на ЕНЕРГО-ПРО запозна кмета на Добрич с планираните инвестиции в мрежата на областта за 2022 г.

Близо 6 млн. лв. ще влага ЕНЕРГО-ПРО в електроразпределителната мрежа на област Добрич през тази година, за съпоставяне през 2021 година вложенията в региона са били 5,65 млн. лв.. Управителите на енергийната компания показаха по-подробни данни за съответни обекти от капиталовата стратегия за 2022 година на инициирана с кмета на град Добрич Йордан Йорданов среща, част от авансово планувана обиколка в Североизточна България за възстановяване на съдействието с локалната власт. Инвестициите включват създаване на нова мрежа в бързо разрастващи се региони, рехабилитация на уреди и възобновяване на съществуваща мрежа, както и инсталиране на птицезащитни устройства в района, през който минава прелетният път на птиците Via Pontica.

Опазването на живота и здравето на птиците по време на техния престой в страната е измежду значимите цели при осъществяването на активността на електроразпределителното сдружение в Групата. Основни посоки в тази активност са слагането на платформи за гнезда на щъркели за отдалечаването им от тоководещите елементи на електроразпределителните уреди, както и монтирането на птицебрани и дистанционери, от които през 2021 година в района са сложени над 300 броя.

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО благодариха на господин Йорданов за оказаната поддръжка по плана LIFE за опазване на биоразнообразието. Общината е изразила подготвеност за шерване на опит и най-хубави практики в плановите мероприятия и присъединяване в проект за резистентност. Целта на самодейността е запазване на застрашени типове птици от токови удари, измежду тях са къдроглав пеликан, дребна белочела гъска, червенокрак сокол, огромен писклив орел и други.

Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО разиска с кмета на Добрич и други настоящи тематики от активността на компанията, като употребява случая да дискутира работещи решения за уреждането на дълга за употребявана електрическа енергия на ВиК Добрич в размер над 2 млн. лв.. Неплатени в период отговорности в сходен размер мощно затрудняват осъществяването на оперативните действия на ЕРП Север и водят до задълбочаващи се ликвидни проблеми. Очакват се и съответни стъпки за изплащането на дълга след стихотворец ангажимент за подпомагане от страна на Министерство на регионалното развитие като принципал на ВиК сдружението.

В края на срещата от двете страни беше доказан задължението за съдействие и в бъдеще.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР