Близо 5775 сгради са се срутили в югоизточната ни съседка

...
Близо 5775 сгради са се срутили в югоизточната ни съседка
Коментари Харесай

Загиналите след трусовете в Турция и Сирия за над 8100

Близо 5775 здания са се срутили в югоизточната ни съседка

Най-малко 8100 души са починалите при унищожителните трусове в Турция и Сирия. Броят на ранените надвиши 34 хиляди души, оповестява Българска национална телевизия.

Част от по-тежко потърпевшите бяха откарани за лекуване в Истанбул. През цялата нощ, без осветяване и при минусови температури, избавителните екипи продължиха издирването на оживели под отломките.

С всеки минал час шансът на затрупаните хора понижава, предизвестяват специалисти. Все повече филантропична помощ доближава до засегнатите от бедствието области.

Хората, останали без дом, се настаняват в палаткови лагери, а през вчерашния ден турският президент Ердоган разгласи, че хотели наоколо ще отворят порти за бедстващите.

Във всички 10 региона, опустошени от труса, е в действие изключително състояние за период от 3 месеца.

В Турция е доказано за 5894 починали под руините, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай, представен от бТВ. 

Близо 5775 здания са се срутили вследствие на земетресенията в понеделник.

В Сирия са починали 2270 души по данни на министерството на опазването на здравето и на избавителната организация „ Белите каски “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Неправителствената организация брои жертвите и в следените от държавното управление, и от опозицията региони.

Роднини на хора, които са живеели в срутени здания, се причислиха към обезверените избавителни интервенции с кирки, лостове и даже голи ръце, осведоми Нова телевизия. 

Според някои от околните на хората в неопределеност на избавителните служби е лишило прекалено много време, с цел да реагират на избрани места.
 Загубихме околните си. Искаме да отидем до нашето село, само че пътищата са затворени, споделя Гюлчан Сай, която живее в Малатия
„ Много се изплашихме. В къщи са спукани тръбите за вода и газ. Има съществени вреди по всички стени. Искахме да влезем отново вътре след труса, само че не ни позволиха. Всички тук сме в идентична обстановка. Къщите на наши родственици също бяха разрушени, загубихме околните си. Искаме да отидем до нашето село, само че пътищата са затворени ”, показа Гюлчан Сай, която живее в Малатия.

Хиляди хора са премръзнали, гладни и търсят заслон в палатковите лагери.
 Опитваме се да живеем без храна и вода, споделя Емра Сай
„ Чувстваме се извънредно. Виждате нашето състояние, опитваме се да се стоплим с този огън. Опитваме се да живеем без храна и вода. Искаме да се върнем вкъщи допустимо най-скоро ”, сподели Емра Кая.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР