Близо 5000 украински военнослужещи са преминали успешно обучение във Великобритания,

...
Близо 5000 украински военнослужещи са преминали успешно обучение във Великобритания,
Коментари Харесай

Великобритания вече е подготвила 5 хиляди украински войници

Близо 5000 украински военнослужещи са минали сполучливо образование във Англия, оповестява Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook, предава Укринформ .

" Към момента, близо 5000 наши военнослужещи са минали сполучливо образование с присъединяване на инструктори от Канада, Холандия, Нова Зеландия, Украйна и самото Обединено кралство. Те получиха съществени познания, умения и привички по тактическа медицина, инженерна, огнева, психическа и тактическа подготовка, в това число за осъществяване на настъпателни и отбранителни интервенции в урбанизирани територии “, се споделя в изказването.

Генералният щаб означи, че във Англия тече общовойско образование на украински военнослужещи. Програмата, стартирана от английското държавно управление, се назовава интервенция INTERFLEX.

В близко бъдеще се възнамерява разширение на интервенцията, по-специално започване на курс за образование на младши командири на военни елементи от въоръжените сили на Украйна.

" Операция INTERFLEX “ е един от най-ярките образци за интернационална поддръжка за Украйна и безапелационно доказателство, че Украйна не е сама в битката против съветската експанзия “, се отбелязва в известието.

Обединеното кралство доста разшири програмата за образование на украински боен личен състав при ръководството на премиера Борис Джонсън. По-конкретно, броят на украинците, които ще вземат участие в ученията, е повишен до десетки хиляди, а продължителността на бойния курс е удължена от три на пет седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР