Близо 5000 противоградни ракети са доставени на 199-те специално предназначени

...
Близо 5000 противоградни ракети са доставени на 199-те специално предназначени
Коментари Харесай

До момента са изстреляни 301 противоградни ракети

Близо 5000 противоградни ракети са доставени на 199-те особено предопределени за това площадки в страната. До момента са изстреляни 301 такива. Дали наличните ракети ще са задоволителни, с цел да опазят земеделските култури, които към този момент са по полето? Отговорът на този въпрос дава Йордан Йорданов – шеф на Регионална дирекция „ Борба с градушките ” за област Враца пред NOVA.

Според него градушката с величина на лешник прави най-чести провали върху културите. „ Градушката, която прави провали върху културите, е с величина на лешник, джанка или яйце. Ние пазим към 1,5 милион декара обработваема земя. В момента имаме приблизително към 20 ракети ракети на площадките, които са задоволително да си свършим работата ", изясни той.

Йорданов добави, че все още са в региона са изстреляни 27 ракети, а във Видин и Монтана са изтреляни доста повече.

А на въпрос дали сезонът ще е мощен, шефът на дирекцията отговори по този начин:„ Към момента времето е динамично. И процесите много мощни. За май месец ще е много мощен сезона ". Йордан Йорданов е безапелационен, че все още площадките са сносно заредени с ракети. А от Министерството на земеделието дадоха обещание до дни да доставят още 8000 противоградни такива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР