Близо 43 хил. британци са получили невярна информация, че тестовете

...
Близо 43 хил. британци са получили невярна информация, че тестовете
Коментари Харесай

Хиляди британци - с фалшифи отрицателни резултати за COVID-19

Близо 43 хиляди британци са получили погрешна информация, че тестванията им за ковид са били отрицателни  поради лабораторни неточности, пишат международни медии като се базират на публично известие на държавното управление на Англия.

Властите са забранили тестването в лабораторията на клиника Immensa health Clinic в Улвърхемптън, централна Англия, след следствие по сигнали на хора, които са посочили негативни резултати от PCR проби откакто преди този момент са реагирали позитивно на бързи, показва в публично онлайн изказване Агенцията за здравна сигурност на Англия. 

Спорните проби са направени по програмата NHS Test and Trace - финансирана от английския кабинет услуга, въведена през 2020-а, с цел да следи и оказва помощ за предотвратяване на разпространяването на COVID-19. Тя не се ръководи от Националната здравна система на Острова, а от Агенцията за здравна сигурност.  

По оценки на организацията, близо 43 хиляди души евентуално са получили неправилни негативни резултати от направените сред 9 септември и 12 октомври PCR проби, множеството - в югозападните региони на страната. Експертите по здравна сигурност дефинират случая като " изолиран инцидент в една лаборатория " и осведомят, че всичките взети проби в нея се пренасочват към други здравни пунктове. Засегнатите лица ще бъдат посъветвани да се тестват още веднъж. 

Здравните управляващи успокояват, че " няма доказателства за каквито и да било дефекти " в самите тестови набори. Те поучават обществеността да резервира доверие в потреблението им и в другите лаборатории, където се оферират услугите. 

Главният изпълнителен шеф на провинилата се Immensa Health Clinic пък твърди, че клиниката оказва цялостно подпомагане на здравните органи по случая. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР