Близо 42% от гражданите на Финландия са променили отношението си

...
Близо 42% от гражданите на Финландия са променили отношението си
Коментари Харесай

Над 42% от финландците вече не одобряват Сана Марин

Близо 42% от жителите на Финландия са трансформирали отношението си към отрицателно по отношение на своя министър председател Сана Марин поради клиповете и фотосите от празненствата с нейно присъединяване. Това сочи изследване на вестник Helsingin Sanomat.

В същото време болшинството от интервюираните (46%) оповестяват, че визията им за премиера не се е трансформирала.

Около 10% споделят, че имиджът на Марин в техните очи се е подобрил.

Почти 3% от интервюираните не могат да формулират отношението си към протичащото се.

Анкетата е извършена на 24-26 август измежду 1043 финландци.

Във вторник Сана Марин сервира извиненията си за фотоси от частно празненство, проведено в формалната й резиденция през юли. На фотографията две дами се целуват с вдигнати ризи, а голите им гърди са покрити с табела с името на Финландия.

Противници на премиера дефинираха държанието на Марин като недопустимо и разясниха, че приятелският й кръг демонстрира " липса на здравомислие ", а фактът, че е позволено приключване на фотоси и видеоклипове може да изложи страната на интернационална рецензия или даже изнудване.

Наскоро клипове с присъединяване на Марин изтекоха в мрежата. В тях Марин е на празненство с няколко финландски общественици, в това число депутата Илмари Нурминен и водещия Тини Викстрьом. На изтеклите фрагменти се вижда по какъв начин Марин танцува радостно с няколко другари, а на назад във времето се чуват хора да крещят за кокаин. Впоследствие тестванията за опиати на премиера се оказаха негативни.

Според Марин купонът е бил преди няколко седмици – първо в два частни жилището, а по-късно веселбата траяла в два бара.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР