Близо 40 000 души са загинали от огнестрелни оръжия в

...
Близо 40 000 души са загинали от огнестрелни оръжия в
Коментари Харесай

40 000 души са загинали от огнестрелни оръжия в САЩ за година

Близо 40 000 души са починали от огнестрелни оръжия в Съединени американски щати предходната година. Точният брой на починалите е 39 773 и е най-високият в границите на една година от минимум 50 години, сочат данните от проучване на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Това значи, че на всеки 100 000 американци предходната година е имало по 12 починали, отбелязва вестникът.

През всяка от миналите три години броят на починалите от огнестрелно оръжие в Съединени американски щати се е покачвал, откакто през първото десетилетие на този век и през първата половина на актуалното се бе запазил релативно постоянен.

Самоубийствата исторически са с максимален % от общия брой на смъртни случаи вследствие използването на огнестрелни оръжия в Съединените щати.

Миналата година 60 % от този тип смъртни случаи са самоубийства, а убийствата са 37 %.

Освен смъртните случаи с огнестрелни оръжия, в Съединени американски щати се усилва и смъртността вследствие приемането на свръхдози наркотични субстанции. Около 70 000 души са починали от свръхдози през предходната година.

Според ръководителя на отдела за статистика на смъртността в Националния център за здравна статистика Боб Андерсън е допустимо да има връзка сред смъртните случаи поради приложимост на опиати и огнестрелни оръжия.

Тенденциите обаче са разнообразни в обособените щати. В щата Канзас да вземем за пример през последното десетилетие се е нараснал броят на самоубийствата и на убийствата с огнестрелни оръжия, до момента в който в щата Ню Йорк и двата индикатора се намаляват. Като причина за разликата се показват разликите в законодателството във връзка с този тип оръжия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР