Близо 4 пъти повече златни изделия задържаха митническите служители през

...
Близо 4 пъти повече златни изделия задържаха митническите служители през
Коментари Харесай

Само за 2 месеца: Митничарите са задържали близо 4 пъти повече злато /снимки/

Близо 4 пъти повече златни произведения задържаха митническите чиновници през първите два месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
През януари и февруари митническите инспектори от „ Митническо разузнаване и следствие “ са предотвратили контрабандата на близо 14 кг златни произведения при инспекции на разнообразни митнически пунктове в страната. Количеството е и над 2 пъти повече спрямо цялото първо полугодие на 2023 година
При един от последните случаи за февруари митническите инспектори откриват 3 кг златни украшения при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция.
На 23 февруари на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител, на път от Турция през България за Румъния.
Автобусът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в естествена празнина на пода, в зоната на таблото пред лидера, са открити 17 пакета с произведения от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите произведения – обици, пръстени, огърлици, синджири, медальони, гривни са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910.20 грама на стойност 285 336 лв.. 
Контрабандните златни бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
От началото на годината са арестувани и 33,3 кг сребърни бижута, което е с 20% повече от откритите произведения от сребро за първото полугодие на 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР