Близо 27 години след обединението но Източна и Западна Германия,

...
Близо 27 години след обединението но Източна и Западна Германия,
Коментари Харесай

Германското правителство се притеснява от радикализацията на населението от по-бедния изток

Близо 27 години след обединяването само че Източна и Западна Германия, стопанската система в някогашния комунистически Изток към момента изостава по отношение на западните немски провинции, заяви държавното управление, представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция. Берлин предизвести за заплахата от обществени разделения и от радикализиране на тези, които се усещат " изоставени ".

Рекордно високата претовареност, увеличената сигурност на работното място и повишаването на действителните заплати ускоряват подкрепяния от потреблението стопански напредък на Германия, което се чака да помогне на канцлерът Ангела Меркел да завоюва четвърти мандат отпред на държавното управление на общите избори на 24 септември. В годишния отчет на държавното управление за положението на немското единение е посочено, че макар забележителното повишаване на удовлетворението от живота на изток през последните 10 години, разликата в развиването на стопанската система на изток и на запад понижава с по-бавен ритъм.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията в Източна Германия към момента е по-малък по отношение на Запада с 27%, безработицата предходната година е била 8.5 на 100 по отношение на междинното ниво в страната от 5.7 %, а хората не престават да получават по-ниски заплати. Намаляването на популацията и неналичието на огромни работодатели подкопава икономическите вероятности и в доста области в Източна Германия доста съществени услуги са застрашени, се споделя в отчета.

В тези по-слаби райони, където доста хора могат да се почувстват изоставени, обществените разделения могат да доведат до коренно държание, предизвестява държавното управление. Подкрепата за антиимигранстката Алтернатива за Германия е изключително мощна на изток, където обществено се афишира срещу несъразмерния приток на бежанци в страната, които да източват ресурсите и да лишават работата на германците.

В отчета е посочено, че глобализацията и демографските промени могат да засилят разделянето сред богатите и бедните райони, и че в страната районните разлики сред разрастващите се и обедняващите области са по-големи, в сравнение с във Англия и Франция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР