Близо 250 ученици от цялата страна участват в Есенното състезание

...
Близо 250 ученици от цялата страна участват в Есенното състезание
Коментари Харесай

250 ученици от страната участват в Есенното състезание по физика в Сливен

Близо 250 възпитаници от цялата страна вземат участие в Есенното съревнование по физика.

Те са представители на 35 водещи образователни заведения – държавни, общински и частни, които са профилирани в проучването на естествени и математически науки. Домакин на събитието е сливенското Средно учебно заведение „ Константин Константинов “.

Гост на откриването на 11 ноември вечерта бе зам.кметът Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя приветства участниците, техните ръководители, оценяващата комисия и уредниците. „ За нас е привилегия, че този конгрес се организира в гостоприемния ни град. Поднасям най-сърдечни пожелания към участниците да се показват чудесно! Нека трансфорат надпреварата в празник на вдъхновението “, съобщи Чиликова. Тя акцентира, че образованието има същинската мощ да промени света към по-добро. „ Община Сливен оказва, ще оказва и в бъдеще непрекъсната поддръжка за просветителните институции “, добави зам.кметът.

Есенното съревнование по физика е част от календара на Министерството на образованието. Водещи физици – академични преподаватели, носители на университетски оценки, награди, създатели на учебници, влизат в състава на оценяващата комисия. Председател е проф.д-р Мирослав Абрашев, членове са доц.д-р Димитър Мърваков, доц.д-р Нено Тодоров, гл.ас.д-р Димо Арнаудов, гл.ас.д-р Мая Жекова, Иван Петков.

Първенците в надпреварата ще бъдат наградени на 13 ноември. Сред тях ще бъдат излъчени членове на националния ни тим по физика, който ще показва България на интернационалните надпревари и олимпиади.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР