Близо 24 часа след вота на недоверие към кабинета „Петков“

...
Близо 24 часа след вота на недоверие към кабинета „Петков“
Коментари Харесай

Денят след вота: Премиерът е готов да подаде оставката на кабинета в понеделник


Близо 24 часа след вота на съмнение към кабинета „ Петков “ - време за политически равносметки.

123-ма депутати гласоподаваха „ за “ оставката, а 116 – „ срещу “. Държавният глава ще стартира съвещания с парламентарно показаните партии, откакто държавното управление подава оставката си в Народното събрание. След това стартират процедурата по връчване на мандатите.

Кирил Петков е подготвен с нея още в понеделник и ще опита с нов кабинет. Червените линии са ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “.

„ Ние ще продължим да държим доста тясна с линия с кого бихме създали коалиция и с кого не. Неведнъж съм казвал, че нашата съществена цел е битка с корупцията. А тя не може да се случва, до момента в който имаш съдружен сътрудник, който е бил част от нея. Аз съм сигурен, че имаме доста хрумвания за европейска България с част от депутатите на ГЕРБ, само че в този му формат няма по какъв начин да се случи “, съобщи Петков.

Той бе безапелационен, че няма по какъв начин да има коалиция и с " ИТН ", а Слави Трифонов и Тошко Йорданов би трябвало да са сигурни, че „ Продължаваме промяната “ са осъзнали, че те са част от задкулисието, против което се борят.

„ Петте условия на Костадин Костадинов също са безусловно неприемливи. Делян Пеевски, който през вчерашния ден се появи за първи път от шест месеца, с цел да натисне бутона на вота на недоверието, също не може да ни е сътрудник “, съобщи още Кирил Петков.

От " Продължаваме промяната " ще заложат на съвсем същите министри.

Според Българска социалистическа партия новото болшинство в Народното събрание не дава ясна опция след вота съмнение.

Христо Иванов от „ Демократична България “ от своя страна предвижда мъчно болшинство след избори наесен и нови напролет.

Досегашните сътрудници от „ ИТН “ споделят, че и в нови диалози е редно да се приказва с политическите водачи, а не с всеки народен представител поотделно.

„ Депутатите не са проституки, тъй като министър председателят Петков подхожда по този начин към тях, върви приказва с всеки един от тях и ги избира като от торба с картофи “, сподели Тошко Йорданов.

От ГЕРБ споделят, че в случай че " Продължаваме промяната " не съумеят с кабинет, те ще върнат мандата.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи изясни и през днешния ден, че гласът му е бил регистриран неправилно като поддръжка за държавното управление. „ Възраждане “ пък още веднъж повториха, че е време за избори.

Независимите депутати от своя страна не съжаляват за решението си да си тръгнат от „ ИТН “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР