Близо 230 000 тона се изхвърлят в всяка година. Това

...
Близо 230 000 тона се изхвърлят в всяка година. Това
Коментари Харесай

В Средиземно море са се натрупали над 1 млн. тона пластмаса

Близо 230 000 тона се изхвърлят в всяка година. Това число може да се удвои до 2040 година, в случай че не се подхващат " амбициозни " стъпки, заяви Международният съюз за запазване на природата (IUCN).
Египет, Италия и Турция са страните, които изпускат най-вече пластмаса в морето, основно заради огромното крайбрежно население и големите количества " неприятно ръководени боклуци ", се показва в отчет на IUCN, съобщи БГНЕС.
 Хората в Европейски Съюз желаят екологията и икономическото възобновяване да са цели на Европа Хората в Европейски Съюз желаят екологията и икономическото възобновяване да са цели на Европа
49% от европейските жители желаят Брюксел да приоритизира екологичните проблеми пред икономическото възобновяване от COVID-кризата. Т...
Но на глава от популацията Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина и Северна Македония имат най-високите равнища на приключване на пластмасови боклуци в Средиземно море.
Докладът, наименуван " Mare Plasticum: Средиземно море ", пресмята, че в Средиземно море към този момент са се натрупали над един милион тона пластмаса.
„ Около 229 000 тона пластмаса - еквивалентно на над 500 транспортни контейнера - изтичат в Средиземно море всяка година “, се споделя в отчета, обвинявайки „ неприятно ръководени боклуци “ за 94 % от общото приключване на пластмаса.
При сюжет нещата да продължат по този начин, това число ще доближи 500 000 тона годишно до 2040 година, заради което „ ще са нужни амбициозни намеси отвън актуалните задължения за понижаване на потока на в морето “.
 Глобалното стопляне е нарушило синхрона сред пчелите и цъфтящите растения Глобалното стопляне е нарушило синхрона сред пчелите и цъфтящите растения
Повишаването на междинните годишни температури в Сащ е довело до това, че виталните цикли на цъфтящите растения и пчелите към този момент не са в си...
Mина Епс, шеф на морската стратегия на IUCN, предизвести, че „ замърсяването с пластмаса може да аргументи дълготрайни вреди на сухоземните и морските екосистеми и биологичното многообразие “.
" Морските животни могат да се заплитат или да гълтам пластмасови боклуци и в последна сметка да умрат от безсилие и апетит ", добави той.
Над 50 000 тона приключване на пластмаса в Средиземно море би могло да се избегне всяка година, в случай че ръководството на отпадъците се усъвършенства единствено в топ 100 произвеждащите планините от боклуци градове, се споделя в отчета.
Забраната за пластмасови торбички в региона на басейна на Средиземно море в допълнение ще понижи приключването на пластмаса в морето с още 50 000 тона годишно.
 Защо Германия не разрешава прожекторите? Защо Германия не разрешава прожекторите?
Германия възнамерява да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част от годината като част от устрема си да се бори с драматич...
„ Правителствата, частният бранш, изследователските институции и други промишлености и консуматори би трябвало да работят взаимно за препроектиране на процесите и веригите за доставки, да влагат в нововъведения и да одобряват устойчиви модели на ползване и усъвършенствани практики за ръководство на отпадъците, с цел да затворят пластмасовия кран “, сподели Антонио Троя, началник на Центърът за средиземноморско съдействие на IUCN със седалище в Малага, Южна Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР