Близо 150 души, работещи във фирмите на Рогошко шосе излязоха

...
Близо 150 души, работещи във фирмите на Рогошко шосе излязоха
Коментари Харесай

Протестиращите срещу дупките: Цялата държава е за Рогошко

Близо 150 души, работещи във компаниите на Рогошко шосе излязоха на митинга с искане на естествен асфалтов път. Те настояват, че правата от километър и половина от шосето до порталите на „ Дунапак Родина ”, „ ПИМК ” и „ Елма такси ” е в такова положение, че даже рейсът по линия 27 от Нова година не пътува по нея. Другият проблематичен сектор е на самото Рогошко след моста на реката до екарисажа.

Протестът спря за към час естественото придвижване по Рогошко шосе, като блокира и идващите от моста на Адата. Десетки излязоха с плакати, в които упорстват за порядъчен път, който не троши коли, тирове и рейсове. Акцията е втора за последния месец. Активистите яростно обясниха, че на предходния митинг преди Великден никой не им обърнал внимание.

Рейсовете от „ Градски превоз ” спираха до протестиращите и водачите предлагаха на пасажерите или да не престават пеш, или да чакат края на акцията. Всеки от мъжете с плакатите имаше да опише по една шофьорска история я със спукан картер, я със смачкани джанти или потрошени накрайници. Точно, където проблематичната права се свързва с Рогошко шосе има бездънен кратер, който за благополучие в този момент бе изсъхнал.

„ Тук се въдят каракуди и шарани! Наричаме мястото „ Пясъчник ”. Ето къде си потроших колата - хубаво „ Пежо 306. Дадох за него 1700 лв., а се принудих да го подаря на автоморгата за 350 ”, изясни пред репортерите  Георги Костадинов.

И извади от портфейла фотография на потрошеното си возило. Мъжът работи в „ Дунапак Родина ” от 10 години и следи казуса с шосето. От зима на зима става все по-страшно. Тази година счупих шарнир и закъсах посред гьола, споделя Костадинов. За да го измъкнат от водата, пристигнали на помощ от полицията.

Шофьор на рейс №27 спря в профил на пътя и също поддържа настояванията на протестиращите. „ На Йорданов ден тук по едно и също време закъсаха два рейса. Тир пристигна да ги вади от кратерите. Оттогава не пътуваме до портала на „ Родина ”, описа мъжът.

Най-гласовит на митинга беше таксиджията Иван Шпатов от „ Елма такси ”. Мъжът обикаляше дупките и пред всяка група от сътрудници надуваше дълга вувузела. Приканваше всеки камион да стопира и да надува клаксона си в символ на поддръжка.

„ Колега, дай густо! ”, подвикваше на всички той. С музикалната интензивност небрежно си завоюва прякора " Гъмзата ”.  Тука е по този начин - или би трябвало да слагаш противогаз, или да си до глезените в тиня ”, сподели Шпатов. Шофьори на тирове, които минават през проблематичния сектор, обясняваха, че всеобщо пукат резервоарите на машините си.  

Няма кметство, няма институции, тук нищо не работи, заключи жена, която също изгубила чисто нова гума дружно с джантата тази зима. Според нея цялата ни страна е за Рогошко, само че не в предприятията на юг от шосето, а насреща.

" Плащаме винетки, локални налози, еко такси. Сега щели да вкарват и тол такса за автомагистралите, дето никакви ги няма. Това са милиарди от нашия джоб всяка година, само че никой не знае къде отиват парите. Плащаме, а най-после отново цялата заплата за ремонт на колата ", приключи Недка Георгиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР