Близо 15-километровата отсечка на пътя от Боровци, през Благово, Монтана,

...
Близо 15-километровата отсечка на пътя от Боровци, през Благово, Монтана,
Коментари Харесай

Пътя от Боровци до Монтана трябва да е готов до края на септември

Близо 15-километровата права на пътя от Боровци, през Благово, Монтана, до разклона за Лом, би трябвало да бъде подготвена до 24 септември, заяви кметът на регионалния център Златко Живков.
Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през прохода “Петрохан” на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.
Проектът се финансира общо с близо 12 милиона лв. от Европейския съюз по Програмата ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България. Отсечката е разграничена на два стадия. Първият от Боровци до Благово е подготвен. В момента се работи интензивно по втория стадий - от язовир “Чернила”, през Монтана, до изхода за Лом.
“Тази права би трябвало да бъде приключена до 24 септември. Довършителни работи ще има на моста на река Огоста и надлеза преди разклона. Тук се намира улица “Диана”, където работят над 2000 души в огромни компании и фабрики. Новият сектор ще облекчи доста превоза до фирмите”, сподели Живков.
Рехабилитацията на втория сектор от 7 км започва в края на октомври предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР