Близо 15 хил. акта за неносене на маски са написали

...
Близо 15 хил. акта за неносене на маски са написали
Коментари Харесай

Почти 15 хил. души са глобени за ходене без маска

Близо 15 хиляди акта за неносене на маски са написали от Министерство на вътрешните работи от оповестяването на изключителното състояние на 13 март. Това е най-честото нарушаване, констаирано от полицията през последния месец и половина. Не е ясно на каква стойност са санкциите. Според последните ремонти в закона те могат да са сред 300 и 1000 лева Преди това обаче за нарушение на ограниченията, въведени от здравния министър глобата беше до 5000 лева

Лъжат, че отиват на работа

Над 55 хиляди инспекции са осъществени на декларациите, които жителите дават при прекосяване на КПП-тата при регионалните градове, заяви шефът на охранителна полиция Веселин Методиев. При над 3400 има несъответсвия. В огромната част от случаите пътуващите са излъгали, че отиват на работа. Установени са 466, които въобще нямат трудов контракт. Методиев изясни, че се вършат всеобщи инспекции, а през последните дни на КПП-тата към София е имало и чиновници на " Инспекция по труда ", които помагали на полицията.

Забелязва се разпределяне

През първите дни след отварянето на някои паркове в столицата, ограниченията са спазвани прецизно. След това обаче почнало да се вижда " разпределяне ", установяват от Министерство на вътрешните работи. И тук най-честото нарушаване е неносене на маска. Според полицията обаче имало и жители, които демонстративно не изпълнявали разпоредби и не обръщали внимание на предизвестията. Засега актовете за маски в парковете в София са малко – 21. Иначе от 13 май столичната полиция е глобила над 2400 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР