Близо 1 милион българи страдат от депресия и професионално прегряване.

...
Близо 1 милион българи страдат от депресия и професионално прегряване.
Коментари Харесай

Над 1 млн. българи в капана на депресията заради ниски...

Близо 1 милион българи страдат от меланхолия и професионално прегряване. Оказва се, че работната среда е един от главните фактори, които водят до тези положения.

Претоварване, ниско заплащане, липса на оценка от страна на работодателя и още куп други проблеми карат незнаен все още брой чиновници да напущат работните си места.

Психическите проблеми като разследване на работния развой се следят освен в България.

" Трябва да се вземат ограничения от страна на работодатели и страна, казусът се задълбочава от към 20 години насам. Те обаче карат бизнеса да се опасява ", сподели експертът по ръководство на човешки запаси и организационно консултиране Анелия Горгорова.

Първите сигнали за бърнаут проличават при появяването на напрежение и неспокойствие , даже когато попадаме в познати обстановки.

" Хубаво е да има няколко точки на непоклатимост - семейство, спорт, неща, които ни държат отвън работата ", изясни тя.

Психиатърът доктор Веселин Герев акцентира, че до няколко години депресията ще влезе в първата тройка на аргументите за нетрудоспособност.

" Темата би трябвало да се раздели на две - София и провинция. В Пловдив хората са обезверени поради неналичието на ангажираност, до момента в който в столицата те са свръхангажирани и не си доспиват ", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато пациентите потърсят неговата помощ, напрежението е минало в положение, изменящо биохимията на мозъка и са нужни лекарства.

За да се развие бърнаут, нормално нервното напрежение би трябвало да ни тресе най-малко 1,5 - 2 години . Безсънието е сигурен признак за бърнаут ", акцентира още психиатърът.

Към работодателите Герев се обърна с думите: Докато на вас не ви се случи, няма да разберете през какво минават чиновниците ви.

Той добави, че във Франция даже към този момент e неразрешено да се пращат мейли на служащите след работно време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР