Близо 1 милиард лева за първата половина на тази година

...
Близо 1 милиард лева за първата половина на тази година
Коментари Харесай

Делян Добрев: Има дефицит от близо 1 милиард лева във Фонда за енергийна ефективност

Близо 1 милиард лв. за първата половина на тази година е дефицитът във Фонда за енергийна сигурност (ФСЕС), написа в профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му министърът на финансите в оставка Асен Василев е източил в края на 2023-та от Фонда 847 млн. лв. по механизма SAFE, които няма право да взима. На финансита обаче „ не му пука “, тъй като „ Европа ще го накаже, само че той ще е на някой остров с откраднатите пари “. Когато бъде открито непозволеното асимилиране, България ще би трябвало да върне на 100% парите в европейския бюджет, прецизира шефът на енергийната комисия. „ Това ще усили недостига за настоящата 2024 година и ще заплаши спазването на Маастрихските критерии за влизане в еврозоната “, написа още Добрев.

Той е на мнение, че дефицитът в ФСЕС може да се покрие или с бюджетни средства, или с повдигане на цената на тока с 20%, като включително влизат и лихвите.

„ Няма да повярвате какво ще кажа, само че за пръв път ми се желае и на мен този „ талант “ да си остане финансов министър, с цел да си изсърба попарата, която надроби “, написа в умозаключение на обявата Делян Добрев. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР