Близкият съюзник на Русия – Беларус заяви през март, че

...
Близкият съюзник на Русия – Беларус заяви през март, че
Коментари Харесай

Беларус разполага специални части по границата с Украйна

Близкият съдружник на Русия – Беларус съобщи през март, че въоръжените й сили не вземат участие в това, което Москва назовава „ специфична интервенция “ в Украйна, само че страната послужи като насочна точка на Русия да изпрати хиляди бойци през границата на 24 февруари, разяснява организацията.

От месеци Минск се оплаква, че страните от НАТО струпват бойци покрай границите му – Полша, Литва и Латвия са членове на алианса – и в отговор усилва броя и интензивността на личните си военни учения.

„ Съединените щати и техните съдружници не престават да усилват военното си наличие на държавните граници на Република Беларус. Тези елементи са се нараснали повече от два пъти през последните шест месеца като количество и качество “, съобщи началникът на Генералния щаб Виктор Гулевич.

„ Беларус разполага с подразделения за противовъздушна защита, артилерия и ракети за учения в западната част на страната “, добави той.

Президентът Лукашенко съобщи, че Москва се е съгласила да помогне на Минск да създава ракети, сходни на „ Искандер “, които Русия употребява в Украйна, и че желае Беларус да продължи да употребява създадените в Русия зенитно-ракетни системи С-400 и С-300.

„ Ние сме реалисти, разбираме, че няма да успеем да победим НАТО. Но можем да нанесем вреди, изключително на тези територии, от които ще бъдем атакувани “, сподели Лукашенко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР