Близките за старата власт медии непрекъснато намекват, а писмо от

...
Близките за старата власт медии непрекъснато намекват, а писмо от
Коментари Харесай

„Хакерът” на БГ пощи да не е уволнен човек на Нинова – кандидат за шеф на Инспекцията по труда?

Близките за остарялата власт медии непрестанно загатват, а писмо от огромни компании в транспортния бранш напряко потърси връзка сред частния бизнес, учреден от транспортния министър и хаоса в Български пощи от дните преди Великден до през днешния ден. Но може да се окаже, че кучето е заровено на напълно друго място...

Любомир Черногорски, изтъкнат столичен социалист, е претендент за началник на Инспекцията по труда. Това е институция в ресора на Корнелия Нинова като вицепремиер.

И би могла да бъде доста значим и ефикасен инструмент за извиване на ръцете на бизнеса, в случай че някой пожелае да го прави, защото при една инспекция даже и в най-прозрачната компания в света, един проверяващ може да откри или да се направи, че е намерил " чудовищни ” нередности, изключително, в случай че се постарае да насъска медиите, чиито мисирки в последно време тотално се отхвърлиха да задават разумните въпроси.

Особено в миг, когато работодателските организации започнаха да надигат глава по разнообразни тематики и да се изправят дружно със синдикатите против държавното управление.

Черногорски обаче има един проблем и той е отстраняването му като шеф на дирекция УПТД в Български пощи. Тя се занимава включително с киберсигурността и персоналните данни в държавното сдружение.

А точно поради тези работи и " бъгването ” им съгласно кабинета за първи път от 77 години се забавиха пенсии и великденски добавки на сериозна част от възрастните хора у нас.

Проблемът, евентуално по случайност, поражда малко след напускането на Черногорски.

Правителството упрекна " рускикте хакери ” за нулевия потенциал на Български пощи, само че дали е допустимо да им приписват непозната мощност?

Ако въобще който и да било " хакер ”, а не неналичието на пари, е довела до казуса с парите на пенсионерите.

Интересно е, че за новия началник на Бг пощи се приказва, че също бил предложение на вицепремиера Нинова. Интересното е, че не тя е отраслова по тематиката, която беше трансферирана от министъра на превоза на вицепремиера по стратегическо ръководство от Политическа партия.

Тя и до момента не е дала отговор на писмото на 19 минути – единственият несубсидиран вестник в страната, за какво макар противозаконната по евронормите държавна помощ, макар опасността от наказания против България, които ще заплаща всеки от нас, не престават да бъдат финансирани с милиони от хазната хартиените издания на остарялата власт. И по този начин към този момент година след рухването й.

 

Радостина Тонева

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР