Близките на загиналия граничен полицай трябва да заведат наказателно дело

...
Близките на загиналия граничен полицай трябва да заведат наказателно дело
Коментари Харесай

Георги Димов: Убийството на граничния полицай е безпрецедентен случай за България и Европа

Близките на починалия граничен служител на реда би трябвало да заведат наказателно дело в Турция, съобщи Георги Димов

Това заяви някогашният общоприет консул на България в Одрин Георги Димов в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " ".

" Двамата арестувани за убийството на граничния служител на реда са от околия Лалапаша. Версията, която се стартира към този момент е, че са имали съперници като трафиканти и са желали да изземат техния бизнес. Това всичко следва да се обясни. Както в Турция, по този начин и у нас е стартирало прокурорско произвеждане. Може би е редно да се създадат действия и опити да бъде позволено наш консул да участва по време на правосъдните съвещания. Освен това може да се мисли, тъй като следва правосъдно произвеждане, околните на починалия наш граничен служител на реда да заведат в Турциянаказателно дело от частен темперамент, което може да приобщено към първичното дело, само че може да бъде и настрана. Трябва да посочим, че конституирането може да стане единствено посредством турски юрист ", изясни той.

По думите му това е едно от най-тежките закононарушение и е невиждан случай за България и Европа. Бившият общоприет консул на България в Одрин разясни, че българският съд ще изиска екстрадиция, само че Турция " умее да пази своите жители " и в случай че има наказване, избират те да го дефинират.

" Трябва да се намерения за по-добро застраховане на оборудването по границата, което по този начин или другояче го има. При всички случаи доста повече камери и механически средства. В Европа и изключително в страните членки на Шенген няма граници. Там е допустимо да има гранични служители на реда за всеки случай. Докато тук при нас е напълно друго - това е външната граница. Аз съм уверен, че ще намерим нужните съществени причини да изясним това нещо на нашите европейски сътрудници, че тук би трябвало да по-друг метод да се решат нещата. Занемарена е цялата войска и страна. Това е един печален мотив да се стреснем и да помислим в действителност за качествена защита за нашата граница ", сподели Димов.

Според него би трябвало да бъде заделен доста по-голям човешки запас, би трябвало да се включи в по-голяма степен българската войска и охраняващите би трябвало да бъдат доста по-добре готови.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР