Близките на убития Димитър от Цалапица отново излизат на протест

...
Близките на убития Димитър от Цалапица отново излизат на протест
Коментари Харесай

Майката на убития Митко: Единият близнак се обадил на приятели, че днес излиза, а брат му след 6 месеца

Близките на убития Димитър от Цалапица още веднъж излизат на митинг през днешния ден пред Съдебната палата в Пловдив. Причината е, че се гледа делото за укривателство против близнаците Валентин и Борислав Динкови. Близките считат, че става въпрос за съучастие от тяхна страна и присъдата би трябвало да е доста по-строга. Основният обвинен за действието е Рангел Бизюрев, само че в случай че той не бъде докаран в съда, е допустимо те да бъдат наказани като укриватели, а не като съучастници. Жителите на Цалапица са срещу това да се случи, преди да бъде екстрадиран, докаран и разпитан в България Бизюрев.
„ Все още Рангел Бизюрев не е екстрадиран от Кралство Дания. Все още той си е там, не е разпитан, не е направено нищо по случая, а ще бъде даден ход на делото. Не знам за какво би трябвало всичко това да се случва. На 25 януари ни беше казано, че до 10 дни Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран. 26 февруари сме, един месец по-късно и на този стадий той не е екстрадиран. Кой не си е приключил работата и не е подал нужните документи към Кралство Дания? По член 52, алинея 2 от европейската заповед за екстрадация доста тъкмо и ясно гласи, че може от нашите управляващи да бъде изтънчено Рангел Бизюрев да им бъде възложен за един месец, да бъде направено всичко належащо като разпити и следствен опит, и да бъде върнат вероятно да си лежи присъдата, която му е наложена, там “, сподели пред „ Нова ТВ “ майката на Димитър – Атанаска Бакалова.
„ Окръжна прокуратура-Пловдив не си е свършила работата, не е изискала по този член, по който едно към едно важи както при нас, по този начин и и при тях да бъде екстрадиан Рангел Бизюрев. Защо някой не отиде там да го разпита? Ние не желаеме делото да стартира, тъй като те не се укриватели, а съучастници в убийството. Ние през цялото време не сме съгласни те да се водят укриватели. Дори това, че единият си е признал, че е участвал през цялото време, е задоволително. А приказваме, че са четири индивида, които във въпросната вечер са там на място – двама вземат участие в побоя, другите двама стоят настрана и следят. Освен Митко, още четири индивида има на въпросната площадка. Ние не знаем кои са четиримата участници във въпросния побой, а потегля дело за укривателство. Днес се надявам съдът да им даде максимума, тъй като преди дни единият от близнаците се е обадил, че през днешния ден излиза, а другият след шест месеца, че щял да излезе. Да, точно – Валентин се е обадил на другари в селото, с които контактуват и споделил, че през днешния ден излиза, а след шест месеца и брат му излизал. Явно пандизчиите си знаят присъдите, очевидно си ги вършат сами и си споделят какъв брой време кой ще лежи “, ядосва се майката.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР