Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица излизат на пореден

...
Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица излизат на пореден
Коментари Харесай

Делото срещу Бизюрев и близнаците Динкови: Семейството на убития Митко отново на протест

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица излизат на следващ митинг по-късно денем. Това се случва на фона на делото против близнаците Динкови, които са упрекнати в укривателство, и Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран назад в България.

Според околните на Димитър неяснотите към случая остават, а Бизюрев дава объркващи показания. Те упорстват той да бъде разпитан от всички специалисти по делото, а освен от прокуратурата както е сега.

Протестиращите се тормозят, че проверяващите няма да стигнат до цялата истина

Майката на Димитър твърди, че мотив за убийството е било момиче, а близките са настройвали Митко и Бизюрев един против различен. Тя добавя, че обвиняването на близнаците Динкови зависи от показанията на Бизюрев, само че пита по какъв начин по този начин делото е разграничено от Окръжната прокуратура, откакто съгласно нея близнаците са съучастници в убийството.

Семейството от няколко месеца желае да бъде извършен нов следствен опит, като отводът за това съдът стимулира с отсъствието на Рангел Бизюрев. Сега той е още веднъж в България и околните на убития Димитър упорстват опитът да се случи.

Откри ли следствието несъгласия?

По-късно денем семейство и близки ще стачкуват пред прокуратурата и пред правосъдната палата в Пловдив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР