Близките на починал възрастен мъж се оплакват от нехуманно отношение

...
Близките на починал възрастен мъж се оплакват от нехуманно отношение
Коментари Харесай

Близки на починал мъж се оплакват от лоша грижа в социален дом

Близките на умрял възрастен мъж се оплакват от нечовешко отношение към него в обществено заведение, в което е бил настанен. Те настояват, че за татко им не са полагани задоволително грижи, предава Българска национална телевизия.

Мъжът е умрял на 23 февруари във варненската болница „ Света Марина ”. Дежурният доктор в болничното заведение е споделил, че в никакъв случай не е приемал човек в такова неприятно положение. Приет е с декубитална рана, със запушен катетър и доста измършавял. В епикризата е пишело, че той е със шизофрения, без лекуване, описаха синът и дъщерята на умрелия мъж. Според тях не са му били дадени нужните медикаменти за лекуването, не са му дали и храна. В последните 2 месеца два пъти е постъпвал в болница. Последният път е бил с пневмония.

Починалият мъж е бил настанен в дом " Свети Георги ". Той към този момент не действа като дом за възрастни хора, а се води като обществено заведение, отдаващо квартири чартърен. Оттам разясниха, че е когато се настанят хора, денем за тях се грижи здравна сестра, а два пъти в седмицата идва и общопрактикуващ доктор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР