Близките до България държави са били най-предпочитани от нашите сънародници,

...
Близките до България държави са били най-предпочитани от нашите сънародници,
Коментари Харесай

Кои дестинации избраха българите по Великден

Близките до България страни са били най-предпочитани от нашите сънародници, решили да посрещнат Великденските празници в чужбина.   Това сподели за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници. 
Най-много българи е имало на Великден в  Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония , а стратегиите са били запълнени още в средата на април.

" В Турция има доста места, които са свързани с християнството. Най-често нашите сънародници пътуват до южната ни съседка за да се срещнат с културно-историческото завещание. Сериозен интерес провокират Истанбул, Егейска Турция, региона на Ефес, Горна Месопотамия и други ", изясни Юлиан Бонев.

Цели хотели в Гърция са ангажирани от българи за Великден

От по-далечните дестинации, най-привлекателни за българите са били  Италия, Тунис и Египет . Много пътувания е имало и към  Франция и Германия.  В България най-вече екскурзии е имало до морските ни курорти, както и до Родопите.

 istock istock
Юлиан Бонев разяснява и  засилените инспекции по границите за незаконни пътувания и порочни практики при организирането им.  По думите му, туроператорския отрасъл приветства тези инспекции, само че продължава да упорства за основаването на  туристическа полиция.

Според Бонев, инспекциите имат възпиращ резултат и незаконно проведените пътувания и екскурзии в чужбина са намалели.  Във вътрешния туризъм обаче незаконните пътувания са към 50%  и съгласно него, тъкмо там би трябвало да се насочат напъните на институциите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР