Близки, приятели, колеги, познати лица от културния и обществения живот

...
Близки, приятели, колеги, познати лица от културния и обществения живот
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 21 декември

Близки, другари, сътрудници, познати лица от културния и публичния живот пристигнаха да си кажат последно довиждане с Кирил Аспарухов. Опашката от искащи да изпратят в последния му път журналиста и държавник се изви пред Катедралния храм „ Успение Богородично “, където се състоя опелото

С цялостно единогласие Общинският съвет във Варна взе решение за разпределяне на 1 млн. лв. от общинския бюджет за покриване на отговорностите на Тубдиспансера за ток и за заплати на личния състав.

Обновената звездна зала в НАОП „ Николай Коперник “ бе открита през днешния ден от кмета на Варна Иван Портних и Свежина Димитрова, шеф на обсерваторията. Ремонтът бе осъществен със средства, обезпечени от Община Варна, в размер на 40 000 лева..

Първият български боен научноизследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " ще отплава от Варна в 14.00 ч. на 27 декември (Стефановден). Кметът Иван Портних връчи знамето на Варна на ръководителя на 31-вата българска експедиция за Антарктида проф. Христо Пимпирев и на капитана на кораба кап. II сан Николай Данаилов.

Областната дирекция по сигурност на храните във Варна затвори краткотрайно Общинския подслон за безстопанствени кучета в Каменар. Това става със заповед на директорката доктор Костадинка Маринова.

Само 10% от кучетата във Варна са чипирани, останалите 90% могат във всеки миг да се озоват на улицата и няма по какъв начин стопаните им да понесат отговорност за това. Проблемът с бездомните кучета идва от изхвърлените домашни четириноги. Обикновено не са кастрирани и маркирани. Това сподели Христина Мирчева от фондация „ Фрея “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР