Близки и пирятели на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват

...
Близки и пирятели на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват
Коментари Харесай

След задържането на Рангел Бизюрев: Цалапица излиза на протест, искат доживотен затвор

Близки и пирятели на убития Димитър Малинов от Цалапица възобновяват митингите си. В неделя в 16:00 часа се събират в центъра на селото с гледище за правдивост и прекъсване на беззаконието. 
Прочетете още
Организирането на митинга идва след вчерашното  заседание на Окръжния съд в Пловдив, на който за първи път упрекнатият за убийството на Митко Рангел Бизюрев даде показания. Според тях до гибелта на Димитър се е стигнало след счепкване и сборичкване сред двамата, като Рангел блъснал 4 пъти по тялото Митко, а не по главата. Според юриста на Бизюрев Димитър Колев случилото се е случай. 

Думите му възмутиха майката на Димитър Атанаска Бакалова, която съобщи, че и Бизюрев и близнаците Динкови са отговорни за гибелта на сина й.

По думите на отбраната Димитър Колев, обвиненият доста поредно е обяснил за този ден и за цялата конюнктура пред проверяващите. Адвокатът описа, че е настъпил случай сред Малинов и Бизюрев, откакто обвиненият е получил информация, че е бил обиждан от страна на Митко. Бизюрев е пояснил, че е поискал единствено да се види с Митко и да поговорят.

Тази среща е била осъществена на място, където Бизюрев е описал пред проверяващите, само че се е стигнало до разпра. По думите на юриста, те са почнали да приказват, разменили са си обидни реплики.  Бизюрев е нанесъл няколко удара по тялото на Митко, само че отхвърля обаче да го е  удрял по лицето, заради което да му бъде счупена носната бариера, довела до гибелта. По думите на юриста, беглецът е отрекъл да го е блъскал и ритал.  Отрекъл е също близнаците да са имали присъединяване в ударите по Митко.

Според Колев 30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, само че не в лицето, както в действителност твърди очевидецът Борислав Динков. Тук е имало несъгласия в показанията им. Бизюрев е оказал цялостно подпомагане на проверяващите, той е декларирал, че Борислав Динков не е нанасял удари по Митко. Относно заравянето на тялото, юристът  заяви, че няма да разяснява детайлности. Бизюрев е споделил обаче, че Митко не е бил жив, до момента в който е заравян. 

“Считам, че по-скоро се касае за гибел по несъобразителност. Това е било случай. Ще се събират още доказателствени източници. Фактът е, че трето лице не е открито на мястото, където са се срещнали Митко и Бизюрев. Не съм чул нито един очевидец да декларира нещо друго от казаното от Бизюрев през днешния ден. Той показва своето разкайване и желае “домашен арест ”, сподели юристът.

“Не мога да кажа нищо ”, съобщи Бизюрев в последните си думи пред съда.

След чуване на страните магистратите го оставиха в ареста. Съдия Роглекова съобщи, че има задоволително доказателства за съпричастността на Рангел към закононарушението. Позова се на свидетелските показания на семейство Динкови и още редица очевидци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР